Beglobių dresūros projektui jėgas suvienijo įmonės, organizacijos ir paprasti žmonės

Jau lapkričio 14d. startuoja unikalus projektas Lietuvoje „Gyvenimo mokykla prieglaudinukams“. Kad projektas būtų visapusiškai sėkmingas, suvienytos ne vien „SOS gyvūnų“ prieglaudos ir šunų dresūros ir laisvalaikio klubo URBAN DOG, bet ir veterinarijos, šunų kirpyklos specialistų, maisto ir reikmenų gyvūnams tiekėjų bei paprastų žmonių pastangos.

Projekto metu 6 šuneliai iš prieglaudos pajaus, ką reiškia turėti namus ir parodys, kad norint tapti pavyzdingu šuniu reikia visai nedaug – trupučio meilės, trupučio laiko ir teisingo bei tikslingo auklėjimo. Jie šešias savaites gyvens globėjų namuose ir kiekvieną šeštadienį keliaus į mokyklėlę, kur mokysis pagrindinių komandų, teisingo elgesio namuose ir gaus namų darbus visai savaitei.

Projekto dalyviai – paprasti šunis mylintys žmonės, neabejingi beglobių šunelių likimui ir norintys padėti surasti jiems naujus namus. Jie ne tik apgyvendins ir mokys prieglaudos šunelius, bet ir dės visas pastangas, kad po projekto jų globotiniai keliautų ne atgal į prieglaudą, o į naujus namus: kurs skelbimus, dalinsis šunelių nuotraukomis ir filmukais iš dresūros pamokėlių.

Projekto organizatoriai buvo maloniai nustebinti ir beglobiams neabejingų įmonių pagalba. Prieš projektą visų šunelių sveikatos būklė bus nemokamai patikrinta “Vetos” veterinarijos klinikoje, “Veta” taip pat suteiks nuolaidas būsimiems šunelių šeimininkams jų sveikatos priežiūrai ir skiepams ateityje. Kad prieglaudos šuneliai pas dalyvius atkeliautų gražūs ir švarūs – kirpykla “Pet Style” pasirūpins visų projekto keturkojų higiena bei reprezentacine išvaizda. O Pet24.lt pasirūpino, kad projekto dalyviai gautų būtiniausių miesto šuns reikmenų “krepšelį” visam projekto laikotarpiui – tai ekologiški Beco dubenėliai ir  maišeliai ekskrementams surinkti, inovatyvūs Ezydog pavadėliai, net kelių rūšių maisto pasirinktinai pagal veterinaro rekomendacijas, žaislai, skanėstai ir maišeliai jiems nešioti.

Ir visos šios pastangos skirtos palengvinti šešių “SOS gyvūnų” prieglaudos šunelių kelionę namo. Organizatoriai nuoširdžiai tikisi, kad išmokę gražaus elgesio šie šuneliai bus pastebėti ir po projekto jau keliaus ne į prieglaudą – o į naujus šiltus bei saugius namus.

Taigi pristatome projekto šunelius:

Eltonas – jaunas, labai draugiškas ir meilus šuo, norintis nuolat būti šalia žmogaus, glaustytis, kišti galvą glostymui ir, žinoma, lyžtelt, kai tik pasiekia skruostą. Jam, kaip ir kitiems, reikia išmokti elgtis ne vien entuziastingai, bet ir santūriai, gražiai eiti greta, pratintis prie pagrindinių komandų, kurios palengvina bendravimą tarp šuns ir šeimininko.

Tedis – optimistas iš prigimties, nuolat besišypsantis, visada džiaugiasi bent menkiausiu kontaktu su žmogumi, jo pagrindinis trūkumas – užpakalinės kojos pirštai. Jų tiesiog nėra, bet tai netrukdo jam džiaugtis gyvenimu. Tedis mokysis netampyti pavadėlio, nešokinėti ant žmonių ir  valdyti sav džiaugsmą.

Vincukas – kiek drovokas, atsargus, bet užtenka tik vieno pasivaikščiojimo ir akys sužiba, uodega užkyla, šuo pasikeičia neatpažįstamai. Projekto metu Vincui reikia įgauti gražaus vaikščiojimo ir gyvenimo namie įgūdžių, išmokti pagrindinių komandų ir surasti sieną, už kurios visada galės pasislėpti, kai jam pasidarys baisu.

Dora – miela, draugiška kalytė, vertinanti žmogaus draugystę. Smagioji trumpakojė visada lankytojus pasitinka su šypsena ir užburia savo temperamentu. Nors praėjusi gatvės mokyklą ji neprisirinko daug blogų ydų, tačiau bendro paklusnumo komandų mokėjimas jai padėtų greičiau surasti namus.

Mango – tai dar vienas nešlifuotas deimantas, kuris nyksta su kiekviena prieglaudoje praleista diena. Ji rami ir be galo miela, glaudžiasi menkiausiai progai pasitaikius. Mango reikia išmokti labiau pasitikėti savimi ir nebijoti miesto šurmulio.  

Na o šeštąjį dalyvį atskleisime jau lapkričio 14 dieną. Savo gabumais jis jau seniai žavi prieglaudos savanorius, tikime, sužavės ir projekto dalyvius!

Parašykite komentarą