„Dell“ atgaivina asmeninius kompiuterius: jie tampa mažesniais, greitesniais ir pritaikytais ateities darbuotojui

Kompanija „Dell“ per ateinančius penkerius metus atnaujins „OptiPlex“ komercinių kompiuterių pasirinkimą, „Wyse 5050 AIO“ Zero Client įrenginius, skirtus „Vmware“, bei naujus debesija paremtus daugiafunkcinius spausdintuvus. Atsižvelgiant į su naujausiomis technologijomis dirbančių darbuotojų poreikius, šie sprendimai skirti padidinti darbo produktyvumą, darbuotojams suteikiant sklandų ir greitą priėjimą prie kritinio svarbumo duomenų ir programų. „Dell“ taip pat daugiau dėmesio skirs mobiliosioms programoms ir strategijoms, gerinančioms klientų mobilumą, produktyvumą bei efektyvumą.

„Mes apibrėžėme asmeninio kompiuterio ateitį ir jo vaidmenį mūsų klientų darbe, – teigia Jeff’as Clarke’as,  „Dell“ klientų sprendimų prezidentas. – Šiai mūsų kompanijos strategijai šiuo metu skiriame kaip niekad daug dėmesio. Siekiame į rinką įnešti inovacijų, kurios mobiliems darbuotojams pakeis kompiuterio vaidmenį – ar tai būtų itin mobilus du viename (2-in-1) kompiuteris, plonas (Thin Client) ar nulinis (Zero Client), ar dideles darbo apkrovas atlaikantis stalinis kompiuteris“.

 Naujieji „Dell OptiPlex“ staliniai kompiuteriai optimizuoja modernųjį biurą

„OptiPlex“ kompiuterių serija yra viena saugiausių rinkoje: šiuose kompiuteriuose yra integruotos moderniausios „Dell Data Protection“ apsaugos priemonės, įskaitant išsamų šifravimą, pažangią autentifikavimo sistemą bei apsaugą nuo kenkėjiškų programų. „OptiPlex“ taip pat yra lengviausiai valdoma komercinių kompiuterių linija pasaulyje su „Intel® Core™ vPro™“ procesoriais bei „Client Command Suite“ programine įranga. Visų šių savybių funkcionalumą garantuoja aukščiausius verslo standartus atitinkantis Dell „ProSupport Plus“ garantinės priežiūros paketas.

Tikimasi, kad atnaujintas „OptiPlex“ kompiuterių pasirinkimas pakeis pasaulio požiūrį į darbinius kompiuterius. Naujieji „OptiPlex“ „Mini Tower“, „All-in-One“ modeliai yra mažesni, greitesni ir talpesni. Itin spartus darbo jėgos progresas reikalauja technologijų, leidžiančių darbuotojams dirbti greičiau, priimti geresnius sprendimus, būti produktyvesniais ir atviresniais bendradarbiavimui, tačiau daugiau nei 200 mln. „Dell“ verslo klientų naudoja ketverių metų ir dar senesnius kompiuterius.

Naujieji „OptiPlex“ kompiuteriai nuo ankstesnių modelių skiriasi šiais privalumais:

· „OptiPlex 7040“ su šeštosios kartos „Intel Core vPro“ procesoriumi pasižymi iki 70 proc. didesniu našumu nei penkerių metų senumo kompiuteris1;· Turi iki dviejų kartų daugiau atminties nei iki tol sukurti produktai2;· Turi keturis kartus daugiau talpos nei iki tol sukurti produktai3;· Pasitelkus naująjį „OptiPlex 7040 Small Form Factor“, suvartojamos elektros kiekis sumažintas net 63 proc.;4· Pasitelkus naująjį „OptiPlex 7040 Small Form Factor“, kompiuterio skleidžiamas triukšmas sumažintas 32 proc.5

Su šiomis našumą didinančiomis savybėmis ir nauju funkcionalumu „OptiPlex“ serijos staliniai kompiuteriai turi naują rolę šiandieniniame ypatingai mobiliame pasaulyje. Pavyzdžiui 7040 Micro kompiuteriai su šeštos kartos „Intel“ procesoriais bei „Intel Unite“ programine įranga suteikia galimybę naudotis itin paprastu ir patogiu bendradarbiavimo ir konferencijų rengimo sprendimu. Šis techninės ir programinės įrangos derinys padeda paprastai, greitai ir saugiai bendradarbiauti ir organizuoti susirinkimus internetu. Darbuotojai, esantys biure ar dirbantys nuotoliniu būdu, gali lengvai dalintis tuo pačiu turiniu ar dokumentais, dalintis tarp pranešėjų ar telefonu, rašyti pastabas ar komentarus bei akimirksniu persiųsti dokumentus be jokių saugumo raktų ar adapterių.

Nauji „OptiPlex“ įrenginiai siūlo mažiau vietos užimančius sprendimus. „Mini Tower“ modelis yra 43 proc. mažesnis nei ankstesnės kartos įrenginiai. Pakeitus 10 tūkst. senesnės kartos kompiuterių naujaisiais „Micro“ staliniais kompiuteriais, galima sutaupyti daugiau nei 700 m2 brangios darbo erdvės – tai yra ypač aktualu kompanijoms, skatinančioms aktyvesnį darbuotojų susibūrimą ir bendravimą. Atnaujintai produktų linijai buvo pritaikyta 3000/5000/7000 modelių numeravimo struktūra. Ši produktų linija susideda iš:

„OptiPlex 7040“: verslo klasės stalinis kompiuteris, pasižymintis aukšto lygio valdymo bei apsaugos sistema, atskira vaizdo plokšte, dviem kietaisiais diskais, trimis monitoriais ir kompaktišku, inovatyviu dizainu;·

„OptiPlex 5040“: galingas verslo klasės kompiuteris, turintis aukščiausio lygio apsaugos ir valdymo sistemas bei visas darbui svarbias funkcijas ir programas;

„OptiPlex 3040“: verslo klasės kompiuteris, pasižymintis itin gera apsaugos bei valdymo sistema ir dideliu našumu, įkainotas mažiausia kaina darbo kompiuterių  grupėje;·

„OptiPlex 24 7000 Series All-In-One (7440)“: saugiausias pasaulyje „viskas viename“ (angl. all-in-one) tipo kompiuteris, pasižymintis rafinuotu dizainu, 23,8 colių „Full HD“ ekranu arba „4K Ultra HD“ ekranu;

„OptiPlex 22 3000 Series All-In-One (3240)“: „viskas viename“ (angl. all-in-one) tipo kompiuteris, pasižymintis verslo  klasės kompiuterio galingumu, produktyvumo funkcijomis bei naujaisiais 21,5 colių „Full HD“ ekranais.

 „Wyse 5050 AIO Zero Client“ užtikrina didelį našumą bei žavi elegantišku dizainu

„Dell Cloud Client-Computing“ jau ilgą laiką atitinka įvairių industrijų vartotojų poreikius – nuo sveikatos apsaugos ir švietimo iki finansų bei valdžios įstaigų. Dabar „Dell Cloud Client-Computing“ komanda toliau ieško geriausių darbalaukio virtualizacijos sprendimų, siekia suteikti darbuotojams daugiau galimybių tiek saugiai prieinant prie duomenų ir programų duomenų centre, tiek gerinant darbo našumą. Anot „IDC“, 2014 metais „Dell“ buvo pirmaujanti plonų (Thin Clients) ir terminalinių (Terminal Clients) pardavėja ir 2015 metais jų pardavė daugiau nei bet kokia kita gamintoja6. „Wyse 5050 AIO Zero Client“ yra pritaikytas „VMware“ aplinkoms ir pasižymi tvirta apsaugos sistema nuo virusų ir kenkėjiškų programų.

Didelis našumas bei funkcionalumas: „Wyse 5050 AIO“ komplektą sudaro ryškus „Full HD“ 23,6 colių ekranas. „PcoIP“ technologija palaiko USB priedus, įvairią multimediją, 3D grafikos bei pažangių programų aukštą rezoliuciją, tokių kaip „CAD“ ar vaizdo montavimo programas.·

Paprastas pateikimas ir lengvas įjungimas: „Wyse Zero Client“ palaiko laisvų rankų ir nuotolinį valdymą, naudojant „Wyse Device Manager“. Taip pat – „Dell BIOS“, tokiu būdu leisdama administratoriui valdyti techninės įrangos funkcionalumą. „Wyse 5050 AIO“ išdėstymas nereikalauja papildomų pastangų, nes norint prijungti Zero Client, tereikia tik vieno laido. Instaliavimas yra automatinis.·

Elegantiškas dizainas: „Wyse 5050 AIO“ išskirtinumas yra „Dell 24“ monitorius „P2414H“, kuris labiausiai imponuoja vartotojui renkantis kompiuterį. Zero Client ir integruotas energijos šaltinis yra įrengti už monitoriaus, tad darbo vieta nėra užgriozdinama. Iš viso Zero Clientturi šešis USB lizdus (keturi integruoti iš šono, kad būtų lengviau pasiekti) ir sukiojamą bei nuimamą pagrindą, jei prireikia lanksčiai nustatyti patogią poziciją.

Naujausia „Dell Wyse Cloud Client Manager“ versija – debesija paremta valdymo platforma, skirta Thin Clients, mobiliųjų priemonių bei mobiliųjų darbo kompiuterių valdymui iš vienos konsolės („Release 9“). Įdiegusi centralizuotą pranešimų sistemą, „Dell“ siekia palengvinti įrenginių valdymą bei leidžia sukurti daugialypę nutolusių įmonės filialų kontrolę, administratoriams suteikiant galimybę organizuoti įrenginius į kelių pakopų grupes ir paskirstyti administravimą pagal pareigas. Be to, šios versijos išleidimas pagerina valdymo galimybes „Android“, „Windows“ bei „iOS“ operacinėms sistemoms: „Client Manager“ palaiko „iOS9“ ir „Windows 10“ operacines sistemas.

Prieinamumas:

• Naujas „Optiplex 7000 Series“, „5000 Series“ ir „Micro PC“ su „Intel Unite“ programine įranga šiandien jau yra prekyboje. „Optiplex 3000 Series“ prekyboje bus 2015 metų pabaigoje.

• „The Wyse 5050 AIO“ zero client galima įsigyti nuo 2015 gruodžio mėn. JAV. Kituose regionuose prekyboje bus nuo 2016 m.

• „Cloud Client Manager release 9“ yra prekyboje daugelyje šalių visame pasaulyje nuo 2015 m.

• „H-Series Cloud“ daugiafunkciniai spausdintuvai ir „S-Series“ išmanieji / daugiafunkciniai spausdintuvai šiandien jau yra prekyboje JAV ir nuo spalio 29 d plėsis į kitas šalis.

Apie „Dell“:

Dell Inc. atsižvelgia į savo klientus ir suteikia jiems inovatyvias technologijas bei paslaugas, kurios leidžia jiems pasiekti daugiau. Daugiau informacijos rasite www.dell.com.

###

1. Paremta „SYSmark 2014“ testu, kompanijos „Intel“ atliktu 2015 metų rugsėjo mėnesį. Testo metu procesorius buvo lyginamas su „Intel Core i5-650“ procesoriumi. Darbo atlikimas gali kisti priklausomai nuo konfigūracijos, naudojimo ir gamyklinio kintamumo.

2. Paremta 2015 metų rugsėjo mėnesį „Dell“ atlikta „Dell OptiPlex 7040“ ir „Dell OptiPlex 980“ lyginamąja analize, kurios metu lyginta atmintis.

3. Paremta 2015 metų rugsėjo mėnesį „Dell“ atlikta „Dell OptiPlex 7040“ ir „Dell OptiPlex 980“ lyginamąja analize, kurios metu lyginta kietojo disko talpa.

4. Paremta 2015 metų rugsėjo mėnesį „Dell“ atliktu elektros energijos sunaudojimo testu, kurio metu buvo lyginti „Dell OptiPlex 7040“, „Dell OptiPlex 980“ ir „Dell OptiPlex 9020“.

5. Paremta 2015 metų rugsėjo mėnesį „Dell“ atliktais akustikos testais, kurių metu buvo lyginti „Dell OptiPlex 7040“, „Dell OptiPlex 980“ ir „Dell OptiPlex 9020“.

6. Paremta „IDC Worldwide Quarterly Enterprise Client Device Tracker“, vykusiu 2015 metų antrąjį ketvirtį.

7. „Gartner, Market Share: IT services“, 2014. „Kathryn Hale et al“, 2015 metų kovo 31 diena.

Parašykite komentarą