Seimo nario J. Poželos pranešimas: „Seimo narys J. Požela kreipėsi į Akademinės etikos ir procedūrų kontrolierių dėl Ingridos Šimonytės veiksmų“

Seimo narys socialdemokratas Juras Požela kreipėsi į Akademinės etikos ir procedūrų kontrolierių su prašymu ištirti, ar Ingrida Šimonytė, būdama Vilniaus universiteto tarybos pirmininke ir dėstydama Ekonomikos pagrindų dalyką Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute (toliau – VU TSPMI) nepažeidžia teisės aktų.

Lietuvos Respublikos mokslo ir studijų įstatymo 20 straipsnio 8 punkte įtvirtinta nuostata, kad aukštosios mokyklos tarybos (toliau – Taryba) pirmininku negali būti aukštosios mokyklos personalui priklausantis asmuo ar studentas. Vilniaus universiteto tarybos darbo reglamento, kuris buvo patvirtintas I. Šimonytei jau esant Tarybos pirmininke, 18 straipsnio 18.2 punktas įpareigoja kiekvieną Tarybos narį laikytis Mokslo ir studijų įstatymo. Tačiau VU TSPMI interneto svetainėje pateikta informacija, jog I. Šimonytė pirmadienį turi 3 Ekonomikos pagrindų dalyko paskaitas.

„Kreipiausi į atsakingas institucijas, kad išsiaiškintų, ar nėra pažeidžiami teisės aktai. Jeigu šis faktas pasitvirtintų, matau vienintelį I. Šimonytės žingsnį – atsistatydinti iš Vilniaus universiteto tarybos pirmininko pareigų. Tokio lygio institucijoms negali vadovauti asmenys, nemokantys skaityti pačių patvirtintų dokumentų”, – teigė Seimo narys J. Požela.

Lietuvos Respublikos akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus tarnyba yra valstybės biudžetinė įstaiga, kurios veiklos tikslas – užtikrinti Lietuvos Respublikos akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus darbą, jam nagrinėjant skundus ir inicijuojant tyrimus dėl akademinės etikos ir procedūrų pažeidimo, prižiūrint, kad nebūtų pažeidžiamos akademinės etikos nuostatos ir procedūros.

Ligita Poškaitė-Balkauskė

Seimo nario Juro Poželos padėjėja

Mob. +370 612 01 278

Parašykite komentarą