Naujoji Vilniaus valdžiai į vilniečius nusispjauna ir toliau politikuoja

Lietuvos laisvės sąjungos (liberalai) frakcija reikalauja darželinukų tėvams, kurių vaikai pradėjo lankyti darželius rugsėjo mėnesį, kompensuoti mėnesio ugdymui skirtą mokestį – 14,48 eurus. Savivaldybė šį sprendimą priėmė metų pradžioje, tačiau dabartinė valdžia nusprendė šio įsipareigojimo nevykdyti ir vilniečius, rašančius laiškus savivaldybei ignoruoti – į jų užklausas niekas nesiteikia net atsakyti.

„Kodėl baudžiami tėvai, kurie sausį, įvykus kibernetiniai atakai, dėl savivaldybės sistemos trikdžių negalėjo užregistruoti savo vaikų į darželius? Normaliose įstaigose net nekiltų klausimas – tokie patirti nepatogumai privalo būti kompensuojami. Todėl nesuprantu, kuo šie tėvai taip nusikalto dabartiniams savivaldybės vadovams?”, – atvirai klausė buvęs Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Pasak jo, sausio mėnesį įvykusios kibernetinės atakos niekas negalėjo prognozuoti ir gaila, kad dėl tokių piktavalių veiksmų nukentėjo nieko dėti vilniečiai.

„Dabartinės valdančiosios daugumos bandymas politiškai mane pažeminti, yra mažų mažiausiai nesolidus. Norėčiau jiems pasiūlyti investuoti tiek laiko galvojant apie vilniečius, o ne ieškant naujų būdų man kažkaip įgelti,” – pridūrė Artūras Zuokas.

Artūras Zuokas asmeniškai kreipėsi į savivaldybę prašydamas informacijos, kiek šeimų užsiregistravo prašymą kompensuoti jiems rugsėjo mėnesio ugdymo išlaidas.

„Į savivaldybę kreipėsi tik 20 šeimų, bandžiusių užregistruoti vaikus į darželius. Sostinės biudžete rasti jų kompensacijoms lėšų tikrai neturėtų būti sudėtinga. Solidi institucija net pasikeitus valdžiai vykdo įsipareigojimus prieš miesto gyventojus, gaila, kad dabartinės savivaldybės vadovai pamiršta, kad dirba būtent jiems”, – atkreipė dėmesį jis.

Dabartinė Vilniaus miesto savivaldybės vadovybė vietoj to, kad atsakytų 20 besikreipusių tėvų, viešai spaudoje informavo, kad nieko nedarys: „Reiktų A. Zuoko paklausti, kaip ten su jo pažadais,” ironiškai apie savivaldybės įsipareigojimus miestiečiams kalbėjo vicemeras Valdas Benkunskas. Gyventojai skundėsi, kad į jų laiškus savivaldybė net nesiteikė atsakinėti.

Atsižvelgdama į tokią situaciją, Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) frakcija užregistravo Tarybos sprendimą, kuriuo reikalaujama kompensuoti vilniečiams už patirtus nesklandumus ir nustoti juos ignoruoti.

Parašykite komentarą