Seimo Darbo partijos frakcijos pranešimas: frakcija įtikino S. Skvernelį nepalikti Lazdijų žmonių be darbo

Seimo Darbo partijos frakcija siekia, kad Lazdijuose būtų sukurtos naujos darbo vietos, vietoje tų, kurios bus panaikintos įvykdžius Vidaus reikalų ministerijos planuojamą Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) reformą. Tai paaiškėjo šiandien, lapkričio 11 d., Darbo partijos frakcijos nariams iniciavus susitikimą su Lazdijų rajono vicemeru Gintautu Salatka ir vidaus reikalų ministru Sauliumi Skverneliu.

Šiuo metu Lazdijų rinktinei priskirto valstybės sienos ruožo apsaugą ir kontrolę vykdo 5 užkardos, tačiau Vidaus reikalų ministerijos planuose – likviduoti Lazdijų rinktinę ir jos funkcijas perduoti Varėnos ir Pagėgių rinktinėms.

Darbo partijos frakcija nerimą kelia, kad įvykdžius numatomą reorganizavimą būtų prarastos 25 darbo vietos, o tai – didelis minusas miestui, kuriame ir taip didelis nedarbas, mažėja gyventojų koncentracija, tuštėja darželiai ir mokyklos.

„Mes manome, kad 25 darbo vietų praradimas Lazdijuose, kur tėra 5000 gyventojų – tikrai didelis, tam pritaria ir Lazdijų rajono valdžia. Todėl, mūsų įsitikinimu, Lazdijuose reikia atrasti naujas darbo vietas žmonėms, tokiu būdu VSAT reorganizacija taip skaudžiai neatsilieptų Lazdijams ir jų gyventojams“,– sako Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Kęstutis Daukšys.

Po ilgų ir atkaklių diskusijų vidaus reikalų ministras S. Skvernelis pažadėjo ieškoti būdų, kaip būtų galima prarastas 25 darbo vietas kompensuoti kitomis. Darbo partijos frakcijos nariai pasiūlė apsvarstyti galimybę VSAT logistikos centrus iš Varėnos ir Pagėgių perkelti į Lazdijus ir taip sukurti naujas darbo vietas.

Parašykite komentarą