Šiuolaikinės muzikos festivalio „Iš Arti” koncertas „Kultūrų dialogai“

Renginio tipas: Koncertas
Renginio data: 2015-11-23, pirmadienis
Renginio pradžia: 18:00
Renginio vieta: Kauno menininkų namai

Kauno menininkų namuose (V.Putvinskio g. 56) lapkričio 23 d., pirmadienį, 18 val. šiuolaikinės muzikos festivalio „Iš Arti” koncertas „Kultūrų dialogai“. Dalyvauja Kim San-ky (tenoras, JAV), Rokas Zubovas (fortepijonas, Lietuva). Programoje – lietuvių ir korėjiečių kompozitorių muzika. Koncertas skirtas lietuvių ir korėjiečių kultūrų dialogui.

Bilieto kaina 3 Eur. Bilietus galima įsigyti Kauno menininkų namų „Mūzų svetainėje”, o taip pat visose TIKETA kasose.

Festivalio programoje greta girdėtų lietuviškų vokalinės muzikos pavyzdžių, mums neįprastų korėjietiškos muzikos intarpų savo koncertinį gyvenimą pradės kompozitorės Giedrės Dabulskienės vokalinė miniatiūra „Dūno“, specialiai sukurta šiam koncertui. Kultūrų dialogų vakaras – tai ne tik koncertas, bet ir pokalbis, pažintis su mums tolima Korėjos kultūra, profesionalaus ir liaudies muzikos menų sąveikomis, vaizduojamojo meno ir kulinarinio paveldo tradicijomis.

Apie atlikėjus

Kim San-ky studijavo vokalą Australijos nacionaliniame universitete ir Curtis muzikos institute JAV. Jo repertuare – per 40 pagrindinių vaidmenų žymiausiuose JAV, Vokietijos, Austrijos, Belgijos, Olandijos, Suomijos, Šveicarijos, Portugalijos, Čekijos operos teatruose. Šiuo metu Kim San-ky yra vizituojantis Vytauto Didžiojo universiteto muzikos akademijos profesorius.

Pianistas Rokas Zubovas – Vytauto Didžiojo universiteto muzikos akademijos profesorius, novatoriškų kultūrinių projektų autorius, M.K. Čiurlionio kūrybinio palikimo puoselėtojas: įrašė visus minėto autoriaus kūrinius fortepijonui į 6 kompaktines plokšteles, skaitė pranešimus įvairiais M. K. Čiurlionio kūrybos tyrinėjimo klausimais konferencijose Lietuvoje, Estijoje ir Belgijoje. 2013 m. R. Zubovas sukūrė pagrindinį Čiurlionio vaidmenį meniniame filme ,,Laiškai Sofijai”.

Lapkričio 20-27 dienomis Kaune vyks šiuolaikinės muzikos festivalis „Iš arti”. Festivalio rengėjai lieka ištikimi nuostatai pristatyti naujausią lietuvių kompozitorių kūrybą, o taip pat suteikti klausytojams galimybę išgirsti geriausią XX amžiaus „aukso fondo” muziką. Didžiausia festivalio intriga – dar niekada neskambėjęs M. K. Čiurlionio kūrinys, iš rankraščių „prikeltas” naujam gyvenimui.

Parašykite komentarą