Kitą savaitę Seime – svarbiausias Lietuvos pirmininkavimo Baltijos Asamblėjai renginys

2015 m. lapkričio 13 d. pranešimas VIR 

Lapkričio 19–20 dienomis Vilniuje vyks 34-oji Baltijos Asamblėjos (BA) sesija ir 21-oji Baltijos Taryba. BA sesiją kartą metuose rengia pirmininkaujanti šalis. Lietuva pirmininkavimą baigia ir perduoda Latvijai 2015 m. gruodžio 31 d.   

Iškilmingas sesijos atidarymas vyks Seime (Seimo posėdžių salėje) lapkričio 20 d., penktadienį. Pradžia – 10 val. Posėdyje dalyvaus ir sveikinimo kalbas sakys trijų Baltijos valstybių – Lietuvos, Latvijos ir Estijos – parlamentų vadovai, užsienio reikalų ministrai, Seimo delegacijos pirmininkė, BA Prezidentė Giedrė Purvaneckienė.  

Kitose sesijos dalyse politikai ir ekspertai aptars visoms šalims aktualius užsienio ir saugumo politikos, ūkio, sveikatos apsaugos klausimus: bendrų transporto ir infrastruktūros projektų plėtojimą regione, Baltijos valstybių bendradarbiavimą kibernetinio saugumo ir kibernetinės gynybos srityje, Europos Sąjungos vidaus ir išorės saugumo aspektus ir kt. Numatoma pasirašyti 21-osios Baltijos Tarybos bendrą pareiškimą, priimti baigiamąjį 34-osios BA sesijos dokumentą, surengti 2016 m. BA Prezidento ir viceprezidentų, komitetų pirmininkų ir jų pavaduotojų rinkimus.  

Sesijos metu bus įteikti 2015 m. BA apdovanojimai.  

Išsamiau – kituose pranešimuose.  

 

Jolanta Anskaitienė

Seimo kanceliarijos Komunikacijos departamento

Ryšių su visuomene skyrius

Tel. (8 5) 239 6508, el. p. jolanta.anskaitiene@lrs.lt

 

Parašykite komentarą