Geriausių Lietuvos gastronominių projektų apdovanojimai

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: 2015-11-19, ketvirtadienis
Renginio pradžia: 16:00
Renginio vieta: Kino teatras „Pasaka“ (Šv. Ignoto g. 4, Vilnius)

Koks Lietuvos gastronominis patiekalas dar šiemet bus pristatytas Briuselyje kartus su geriausiais kulinariniais projektais iš visų Europos Sąjungos šalių? 10 finalininkų iš skirtingų Lietuvos regionų rungiasi dėl šio garbingo titulo, o nugalėtojas paaiškės apdovanojimų ceremonijoje Vilniuje lapkričio 19 d., ketvirtadienį, 16.00 val., kino teatre „Pasaka“ (Šv. Ignoto g. 4).

Žiniasklaidos atstovus maloniai kviečiami dalyvauti šventiniame apdovanojimų renginyje ir apie savo dalyvavimą iki lapkričio 18 d. pranešti, registruojantis internetu:  >>>SPAUSKITE ČIA<<< 

Iki lapkričio 19 d. visi lietuviškos virtuvės gerbėjai ir žinovai raginami atiduoti savo balsą už mėgstamiausią lietuviškos virtuvės produktą: žuvienę, šakotį, vaisių vyną, medų, dzūkų kepamos bandas, lietuvišką alų ar kitą favoritą. Tai padaryti galima apsilankius „Facebook“ paskyroje „Like‘able Lithuania“ (http://on.fb.me/1RxBMX9).  Daugiausia balsų sulaukęs projektas jau šį ketvirtadienį bus apdovanotas specialiu publikos simpatijų prizu.


APIE PROJEKTĄ
Projektas „Patrauklios Europos turistinės vietovės“ (angl. „European Destinations of Excellence“ – EDEN) skatina tvarios turizmo plėtros modelius Europos Sąjungoje. Jis pagrįstas kasmečiais nacionaliniais konkursais, kurių metu kiekvienoje dalyvaujančioje šalyje išrenkama po vieną „patraukliausią turizmo vietovę“.

2015 m. EDEN tema – turizmas ir vietinė gastronomija. Projektas bendrai finansuojamas Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos ir Europos Komisijos.

Parašykite komentarą