Inovatyvius verslus Klaipėdoje augins „Teo idėjų šiltnamyje“

Naujos kartos technologijos, kūrybiškumą skatinanti aplinka, šiuolaikiškas dizainas, priemonės verslo susitikimams bei mokymams – visa tai talpina šiandien Klaipėdos mokslo ir technologijų parke šiandien atidaromas „Teo idėjų šiltnamis”. Tai yra pirmoji tokio tipo mokslo, verslo ir technologijų erdvė Lietuvoje.

Pirmajame Klaipėdos mokslo ir technologijų parko aukšte įrengtą „Teo idėjų šiltnamį“ sudaro dvi erdvės: viena skirta efektyviam ir kūrybiškam darbui, kita – poilsiui, mokymams, susitikimų ar konferencijų organizavimui. Du stilizuoti metalo konstrukcijų nameliai su natūralaus medžio, stiklo ir kokybiškų medžiagų apdaila aprūpinti šiuolaikine įranga ir sparčiu „Teo“ šviesolaidiniu internetu.

“Informacinės technologijos yra naujus standartus kuriančio verslo pagrindas. Todėl kartu su Klaipėdos mokslo ir technologijų parku siekiame suteikti „išmanumo mineralų” studentų ir startuolių bendruomenėms, kad jos sparčiai augintų savo idėjų derlių”, – sako „Teo“ Vakarų regiono verslo klientų vadovas Nerijus Avelis. 

„Teo idėjų šiltnamyje“ bus rengiami IT verslo susitikimai, teikiamos konsultacijos siekiantiems pradėti ar toliau vystyti savo verslą, organizuojami lektorių mokymai. Šias erdves prižiūrės ir administruos Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas.

“Po vienu stogu apjungiamos inovatyvios verslo idėjos ir informacinės technologijos suteiks papildomą postūmį skatinant Klaipėdos regiono studentų verslumą ir padrąsins juos kurti naujas įmones. „Teo idėjų šiltnamis“ yra unikalus sprendimas Lietuvos akademinėje bendruomenėje ir gali tapti modeliu kitiems universitetams“, sako Klaipėdos mokslo ir technologijų parko (KMTP) direktorė Rima Stubrienė. 

Klaipėdos universiteto ir Lietuvos ūkio ministerijos įsteigtas KMTP vienija daugiau nei 40 įmonių, viešųjų įstaigų bei tarptautinių kompanijų padalinių.

Parašykite komentarą