Premjeras lankosi Vilkaviškyje

Penktadienį Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius Vilkaviškyje dalyvavo žemdirbių šventėje „Rudens prijuostė 2015“, apsilankė Vilkaviškio S. Nėries pagrindinėje mokykloje bei miesto ligoninėje.

Apžiūrėjęs atnaujintą Vilkaviškio S. Nėries pagrindinės mokyklos sporto salę, premjeras pasidžiaugė sudarytomis geromis sąlygomis sportuoti ir ragino mokinius siekti rezultatų. „Tikiuosi, kad šioje sporto salėje užaugs ne vienas čempionas, kuris ateityje garsins mūsų šalies vardą“, – sakė Vyriausybės vadovas.

Vilkaviškio ligoninėje Ministras Pirmininkas dalyvavo naujojo kompiuterinio tomografo pristatyme. Šis diagnostikos aparatas buvo įsigytas nepataisomai sugedus senajam ir yra kur kas tobulesnis – gali pateikti net šešiolikos pjūvių vaizdą, juo galima tirti vidaus organus, kaulus, smegenis, kraujagysles bei manipuliuoti radiacinės apšvitos kiekiu jį sumažinant, jei tyrimas daromas vaikui, nėščiai moteriai ar pacientui, kuriam atliekama daug radiologinių tyrimų.

„Sveikata yra mūsų didžiausias turtas. Džiaugiuosi, kad gavus naują diagnostikos įrangą, Vilkaviškio gyventojams bus teikiamos efektyvesnės, kokybiškesnės paslaugos jų mieste, nebereikės tyrimams vykti į kitas ligonines“, – pažymėjo premjeras A. Butkevičius.

Vilkaviškyje Ministras Pirmininkas taip pat apsilankė jau tradicine tapusioje šventėje „Rudens prijuostė 2015“. Sveikindamas šventės dalyvius, premjeras negailėjo gerų žodžių Lietuvos žemdirbiams ir kitiems aktyviems kaimo bendruomenių nariams.

„Džiaugiuosi, kad ruduo nepagailėjo gėrybių ir visi sulaukėme puikaus derliaus. Esu dėkingas kiekvienam žemdirbiui ir aktyviam kaimo bendruomenės nariui už sunkų darbą kurio rezultatai džiugina visą Lietuvą“, – kalbėjo premjeras A. Butkevičius.

Parašykite komentarą