Premjeras su oficialiu vizitu išvyksta į Kiniją

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius rytoj, lapkričio 21 dieną, su oficialiu vizitu išvyksta į Kiniją, kur dalyvaus Kinijos ir Vidurio bei Rytų Europos („Kinija+16“) Vyriausybių vadovų susitikime su šalies Prezidentu Xi Jinpingu. Tai jau ketvirtasis „Kinija +16“ susitikimas, kurio metu bus brėžiamos gairės tolesniam bendradarbiavimui. 

Vizito metu Lietuvos premjeras taip pat atidarys Lietuvos ir Kinijos verslo forumą, dvišaliame susitikime su Kinijos Ministru Pirmininku Li Keqiangu aptars tolesnio perdarbiavimo perspektyvas. 

„Pastaraisiais metais bendradarbiavimas tarp Lietuvos ir Kinijos stiprėja ir aprėpia vis platesnį interesų spektrą. Kinija tampa itin svarbia Lietuvos partnere Azijoje – mes siekiame toliau plėtoti ir gilinti dvišalį dialogą, ieškoti naujų galimybių mūsų verslui, žemės ūkio produkcijos gamintojams, infrastruktūros projektams“, – sako premjeras A. Butkevičius.

Per pastaruosius kelerius metus Lietuvos eksportas į Kiniją išaugo keturis kartus, tolesnė Lietuvos eksporto į Kiniją plėtra yra vienas iš Vyriausybės veiklos prioritetų. 

„Kinijos inicijuota 40 milijardų dolerių vertės programa „Viena juosta – vienas kelias“ suteikia itin plačias galimybes, tai jau tapo pagrindu stiprinti prekybos, transporto, ekonominį ir kultūrinį bendradarbiavimą tarp Azijos ir Europos, o kartu ir Lietuvos,“ – teigia premjeras A. Butkevičius. 

Parašykite komentarą