„Lewben Investment Management“ steigs du informuotiesiems investuotojams skirtus fondus

Finansų grupei „Lewben Group“ priklausanti fondų valdymo bendrovė UAB „Lewben Investment Management“ per pirmąjį kitų metų ketvirtį ketina įsteigti du informuotiesiems investuotojams skirtus fondus. Lietuvos bankas leidimą licencijuojamai veiklai – valdyti kolektyvinio investavimo subjektus, įsteigtus pagal informuotiesiems investuotojams skirtų kolektyvinio investavimo subjektų įstatymą – bendrovei suteikė lapkričio 12 dieną.

Investavimo į skolos rinką fondas bus orientuotas į prognozuojamą alternatyvių finansavimo instrumentų rinkos augimą regione.

„Fondas bus orientuotas ne tiek į buvusių įvykių analizę, kiek į būsimų tendencijų numatymą. Mes aiškiai fiksuojame padažnėjusį įmonių obligacijų rinkos kvėpavimą ir galime prognozuoti sparčią jos plėtrą. Didžiulis potencialas slypi neišnaudotoje alternatyvių smulkaus ir vidutinio verslo ar fizinių asmenų finansavimo instrumentų rinkoje. Skolos formai apribojimų nebus – portfelio diversifikavimui bei likvidumui palaikyti investuosime ir į Vyriausybės vertybinius popierius, ir į mezaniną. Įdomu, kad Lietuvoje šiuo metu nėra nė vieno fondo, veikiančio skolos rinkoje“, – sakė „Lewben Group“ investicijų valdymo paslaugų direktorius Ruslanas Andrejevas.

Antrasis „Lewben Investment Management“ steigiamas fondas bus vidutinio – ilgo laikotarpio  alternatyvaus investavimo fondas orientuotas į akcijų rinkas.

Pasak R. Andrejevo, šiame fonde bus pritaikyti unikalūs „Lewben Investment Management“ specialistų sukurti techninės analizės ir rizikos valdymo įrankiai, kurie leidžia tiksliai balansuoti riziką ir investicijų grąžą, siekiant užsibrėžtų uždarbio tikslų.

„Abu fondai atitinka „Lewben Group“ tikslą veikiant globaliai aktyvinti veiklą Lietuvoje. Nepaisant rinkos dydžio ir nebrandumo, vertiname palankią finansinei veiklai aplinką ir potencialą augti“, – pažymėjo R. Andrejevas.

 

„Lewben Group“ yra tarptautinė įmonė, teikianti konsultacijas finansų, mokesčių, turto ir investicijų, sandorių ir verslo valdymo klausimais bei finansų tvarkymo ir apskaitos paslaugas. Mūsų bendrovė buvo įkurta 2009 m. kaip „Lewben Family Offices“ – įvairių padalinių turinti išskirtinė įmonė, teikianti finansines, turto, nekilnojamojo turto ir verslo valdymo paslaugas ypač turtingoms šeimoms ir asmenims. „Lewben Group“ padaliniai veikia Vilniuje, Nikosijoje, Londone ir Amsterdame. „Lewben Art Foundation“  administruoja reprezentatyvią meno kolekciją, kurią sudaro Lietuvos ir užsienio menininkų kūriniai nuo XVIII a. pabaigos iki šių dienų.

Parašykite komentarą