Seimo TS-LKD frakcijos nario R. J. Dagio pranešimas: „Valdantieji nemano, kad ekonominis pakilimas – priežastis pensijoms didinti“

Seimas po svarstymo pritarė 2016 metų „Sodros“ biudžetui, tačiau nesutiko su konservatoriaus Rimanto Jono Dagio pasiūlymu jame numatyti daugiau lėšų vidutinei pensijai didinti. Seimo narys tokį sprendimą vadina nepagarba pensininkams.

„Šiuo metu yra ekonominis pakilimas ir turėtume juo pasinaudoti padidinimui pensijų, kurios ne tik buvo kuriam laikui sumažintos ekonominės krizės laikotarpiu, tačiau nuo 2012 metų apskritai yra įšaldytos. Raginau kolegas Seimo narius pasižiūrėti į skaičius. „Sodros“ pensija lyginant su vidutine alga nuosekliai mažėja: jeigu 2013 m. jų santykis buvo 44 proc., tai kitais metais su planuojamu pensijų padidinimu sieks tik maždaug 42 proc. Apmaudu, bet daugiausiai balsavę „prieš“ arba susilaikę socialdemokratai, darbiečiai ir liberalai užsimerkė prieš šiuos skaičius. Nežinau, kas jiems įvykdė tokią nejautrą, bet niekaip kitaip negu nepagarba pensininkams to pavadinti negaliu,“ – sprendimą kritikavo R. J. Dagys.

Parlamentaro pasiūlymui padidinti pensijų socialiniam draudimui „Sodros“ skiriamas išlaidas 81,5 mln. eurų, finansuojant juos lėšomis, gautomis 1 proc. sumažinus visų biudžetinių įstaigų asignavimus, nepritarė ir Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas. Jis sprendimą argumentavo Finansų ministerijos atstovų teigimu, kad 1 proc. sumažinti savo išlaidas ministerijoms bus per sudėtinga.

Parašykite komentarą