Naujų „Wizz Air“ orlaivių įsigijimą finansuos Kinija

„Wizz Air“, didžiausia mažų sąnaudų oro linijų bendrovė Centrinėje ir Rytų Europoje, pasirašė pirmąją sutartį su Kinijos išperkamosios nuomos kompanija „CCB Financial Leasing“ dėl 11 „Airbus A321ceo” tipo orlaivių finansavimo. Tai didžiausia išperkamosios nuomos sutartis per visą „Wizz Air“ veiklos laikotarpį. Pagal sutartį, naujieji orlaiviai bus pristatyti 2016–2017 m.

„Džiaugiamės pradėję bendradarbiauti su „CCB Financial Leasing“ ir pasirašę didžiausią išperkamosios nuomos sandorį „Wizz Air“ istorijoje, – sakė „Wizz Air“ vadovas József‘as Váradi‘s. –  Šis susitarimas dar labiau sustiprina „Wizz Air“ ir Kinijos finansinės bendruomenės ryšius.“

„Pasirašius šį svarbų sandėrį, „Wizz Air” tapo vienu iš svarbiausių mūsų klientų, – sakė „CCB Financial Leasing“ prezidentas Wang Qiang. – Naudodamasi airiška platforma, „CCB Financial Leasing“, siekdama įgyvendinti Kinijos vyriausybės valdomo komercinio banko internacionalizacijos strategiją, ir toliau stiprins savo pozicijas pasaulinėje aviacijos lizingavimo rinkoje.“

Šis susitarimas atitinka „Wizz Air“ pardavimo ir atgalinės nuomos (angl. Leaseback) verslo modelį, kai avialinijų kompanija dėl naujų lėktuvų derasi ir sudaro sutartį tiesiogiai su „Airbus“, o vėliau su nuomotoju vykdo pardavimų ir atgalinės nuomos sutartį.

„Visada įvertiname geriausią naujų orlaivių finansavimo būdą ir šiuo metu pasirinktas pardavimų ir  atgalinės nuomos sandoris yra tinkamiausias tiek mums, tiek mūsų akcininkams, – teigia J. Váradi’s. – Viena ir priežasčių remtis šiuo modeliu yra ta, kad tai leidžia mums išlaikyti jauniausią orlaivių parką Europoje, taip pat įvairiapusę naudą gauna ir mūsų klientai.“

Savo „Airbus A320ceo“ orlaivių parką „Wizz Air“ jau šį mėnesį pradėjo plėsti su didesniais, daugiau vietų turinčiais, „A321ceo“ tipo orlaiviais. Pirmasis toks lėktuvas skrydžius pradėjo lapkričio 20 d. Dar 26 papildomi „A321ceo“ tipo lėktuvai, finansuojami CCBFL, bus pristatyti iki 2018 m. 9 iš šio užsakymo bus pristatyti jau 2016 metais. Nauji lėktuvai pirmiausiai bus bazuojami labiausiai užimtose kompanijos bazėse, įskaitant  Budapeštą, Bukareštą ir Varšuvą.

Orlaivių parko plėtra su didžiausio „A320“ šeimos nario – „A321ceo“ tipo lėktuvais leis „Wizz Air“ patenkinti augančią mažų sąnaudų skrydžių paklausą Centrinėje ir Rytų Europoje. Per pirmąjį 2016 finansinių metų (kurie baigiasi 2016 metų kovo 31 d.) pusmetį, „Wizz Air“ pervežė 10,7 milijono keleivių – tai 20 proc. daugiau negu tuo pačiu metu finansiniais 2015 metais. Apkrovos koeficientas išaugo iki 90,7 proc.

„A321ceo“ tipo lėktuve bus 230 vietų keleiviams (palyginimui – „A320“ talpina 180 keleivių), todėl padidės kompanijos populiariausių maršrutų, tokių kaip Budapeštas – Londono Lutono oro uostas, pajėgumai. „Wizz Air“ yra pirmoji Europoje mažų sąnaudų oro linijų kompanija, orlaiviuose turinti 230 sėdimų vietų konfigūraciją.

110 „A321neo” tipo lėktuvų, užsakytų iš „Airbus” kompanijos, „Wizz Air” lėktuvų parką papildys 2019-2024 metais.

„Airbus A321ceo“ tipo orlaivis turi dabartinį variklio variantą. Šie orlaivių modeliai „Wizz Air“ bus pristatyti iki 2018 m. Savo „A320ceo“ ir „A321ceo“ orlaiviuose „Wizz Air“ naudoja IAE V2500 tipo variklį.

„Airbus A321neo“ tipo orlaiviai bus aprūpinti naujausiomis technologijomis paremtais naujo tipo varikliais, prisidėsiančiais prie didesnio skrydžių efektyvumo. „Wizz Air“ dar nėra priėmusi sprendimo, kokio tipo varikliai bus naudojami vykdant 110 „Airbus A321neo“ tipo orlaivių užsakymą. Šių orlaivių pristatymai numatomi jau 2019 metais.

Parašykite komentarą