ŠMKK pritarė Švietimo įstatymo pataisoms dėl privalomo priešmokyklinio ugdymo

Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas (ŠMKK) svarstė Švietimo įstatymo 2, 7, 8, 9, 24, 27, 36, 37, 43, 47 straipsnių pakeitimo įstatymo projektą Nr. XIIP-3375. Juo siekiama užtikrinti lygias galimybes ugdytis pagal priešmokyklinio ugdymo programą visiems vaikams, kuriems tais kalendoriniais metai sukako 6 metai.

Komiteto pirmininkas Raimundas Paliukas atkreipė dėmesį, kad šiuo metu daugiau negu 98 procentai atitinkamo amžiaus vaikų yra ugdomi pagal priešmokyklinio ugdymo programas. Taigi , visuomenė jau parodė, kad supranta tokio ankstyvojo ugdymo svarbą. Kadangi priešmokyklinis ugdymas faktiškai jau dabar yra tapęs visuotiniu, įstatymo įgyvendinimas nebereikalaus didžiulių papildomų lėšų. Jam įgyvendinti nuo 2016 metų rugsėjo 1 dienos Švietimo ir mokslo ministerija yra numačiusi 600 tūkst. eurų.

Komitetas, išklausęs švietimo ir mokslo ministrės Audronės Pitrėnienės atsakymus į klausimus dėl privalomo priešmokyklinio ugdymo įgyvendinimo, bendru sutarimu nutarė siūlyti Seimui pritarti šiam projektui.

 

Parašykite komentarą