Sveikatos reikalų komitetas: ministerija turi tinkamai įgyvendinti komiteto sprendimus dėl ketvirto sveikatos sistemos plėtros ir ligoninių tinklo konsolidavimo etapo

Šiandien Seimo Sveikatos reikalų komitetas iš esmės pritarė Vyriausybės nutarimo „Dėl ketvirto sveikatos sistemos plėtros ir ligoninių tinklo konsolidavimo etapo plano patvirtinimo“ projektui ir pasiūlė Vyriausybei ir Sveikatos apsaugos ministerijai:

2.1. Atsižvelgiant į antrosios ketvirto restruktūrizavimo etapo krypties tikslą – plėsti slaugos, ilgalaikio gydymo, paliatyviosios pagalbos ir geriatrijos paslaugas, užtikrinti geriatrijos specialistų, teiksiančių šias paslaugas, parengimą;

2.2. Siekiant užtikrinti sveikatos priežiūros paslaugų rajonuose prieinamumą vaikams, šioms paslaugoms netaikyti lovų panaudojimo rodiklio (ne mažesnio kaip 300 dienų per metus).

2.3. Peržiūrėti Sveikatos apsaugos ministro 2012 m. vasario 27 d. įsakymu Nr. V-145 patvirtintą Detalizuotą didžiųjų ir mažųjų operacijų sąrašą ir aiškiai reglamentuoti operacijų priskyrimo didžiosioms ar mažosioms kriterijus.

2.4. Atsižvelgiant į Lietuvos Respublikos sveikatos sistemos įstatymo 12 straipsnio 7 dalyje įtvirtinta nuostatą, kad tretinio LNSS sveikatos priežiūros paslaugų lygio įstaigos pirmine ir antrine sveikatos priežiūra gali verstis tik mokslo ir mokymo tikslais bei šios dalies nuostatą, kad pirminės ir antrinės sveikatos priežiūros mastą ir apimtį nustato Sveikatos apsaugos ministerija, parengti ir priimti teisės aktus, kuriais būtų įvykdytas minėtas įstatymo reikalavimas.

2.5. Parengti ir pateikti teisės aktus dėl asmens sveikatos priežiūros įstaigose teikiamų slaugos ir socialinių paslaugų perdavimo savivaldybėms, skiriant atitinkamą finansavimą.

Taip pat komitetas svarstė Tabako kontrolės įstatymo Nr. I-1143 19 straipsnio pakeitimo įstatymo projektą Nr. XIIP-3323 ir pritarė įstatymo projekto papildymui nuostata, kad Lietuvos Respublikoje rūkyti (vartoti tabako gaminius ir elektronines cigaretes) būtų draudžiama ne tik bendrose gyvenamosiose, kitose bendro naudojimo patalpose, bet ir daugiabučių namų balkonuose ir vietose ir (ar) teritorijose arčiau, negu 10 metrų spinduliu aplink daugiabučius gyvenamuosius namus.

 

Parašykite komentarą