LR Seime: kalėdinės floristikos meno šventė

Renginio tipas: Paroda
Renginio data: 2015-12-08, antradienis
Renginio pradžia: 14:00
Renginio vieta: LR Seimas (I rūmai, Vitražo galerija)

2015 m. gruodžio 8 d. 14 val. LR Seime (I rūmai, Vitražo galerija) vyks kalėdinės floristikos meno šventė. Čia gėlių menas susipins su pakilia artėjančių žiemos švenčių nuotaika ir įkvėps kiekvieną apsilankiusį pasisemti originalių minčių bei idėjų. Savo meistriškumą demonstruos ir su floristikos menu supažindins Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro Floristikos skyriaus profesijos mokytojai ir mokiniai.

 „Artėja didžiosios žiemos šventės, o jas sutikti norisi pakiliai ir šventiškai pasiruošus. Šiame renginyje pademonstruosime, ką siūlo šiuolaikinės floristikos menas. Daug kas dar mano, kad floristika apima tik gėlių komponavimą, tačiau bandysime paneigti šį stereotipą. Šis menas yra kas universalesnis – tai ir meninės kompozicijos, augalų dizainas, įvairiausių medžiagų integravimas, floristiniai eksperimentai,“ – teigia Floristikos sk. vedėja Audronė Jurkštienė.

 Renginio metu bus demonstruojama, kaip pasigaminti kalėdinius Advento vainikus, nes tai yra labai subtili ir prasminga šventinė atributika. Adventinis vainikas – tai apskritimas, simbolizuojantis mūsų gyvenimo begalinį ratą, tad floristės ir profesijos mokytojos Evelina Grėbliauskė ir Monika Skliaustytė pademonstruos, kokias medžiagas ir priemones jo gaminimui galima naudoti. Kalėdų puokštė – tai dar vienas svarbus kalėdinis akcentas. Savo fantaziją, išradingumą bei meistriškumą ją komponuojant iš gyvų gėlių pademonstruos Karaliaus Mindaugo profesinio  mokymo centro floristikos profesijos mokytoja Erika Pratapienė.

 Renginio metu bus eksponuojami floristikos profesijos mokytojų darbai bei II kurso Floristo mokymo programos mokinių darbai, sukurti vadovaujant vieno žinomiausių Lietuvos floristų ir profesijos mokytojo Marijaus Gvildžio. Tai, kad floristikos menas gali stebinti visi galės įsitikinti pamatę kalėdine tematika papuoštus manekenus. Subtiliai ir išradingai panaudojus floristikos, tekstilės ir kitus elementus išgauti kerintys ir originalūs įvaizdžiai.

 Floristai kviečia susipažinti ir savo namuose susikurti stilingą, jaukų kalėdišką akcentą!

 Papildoma informacija:

Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro Floristikos skyrius – tai naujausias ir vienas ambicingiausių skyrių, kuriame dirba kvalifikuoti specialistai, savo darbais garsėjantys visoje Europoje. Mokymo programos atitinka pačius aukščausius teorinio ir praktinio mokymo standartus. Floristika – mokslas, menas, gyvenimas – šiais žodžiais pristatoma Floristikos mokymo programa žmogui, kuris ieško galimybės atskleisti ir tobulinti savo kūrybines galias. Skyrius gali didžiuotis ir džiaugtis draugyste su tokiomis floristikos mokyklomis kaip: „Atelier5“ (Šveicarija), „Smilax“ (Ispanija), Sibirskaja Orchidėja“ (Rusija). Centro floristai – nuolatiniai Lietuvos floristikos renginių ir projektų dalyviai ir organizatoriai. Floristo mokymo programa sudaryta remiantis moduline mokymo metodika. Mokinys savarankiškai formuoja pasiekimų aplanką, kuris – vertinamas darbdavio. Todėl 90 proc. visų floristikos absolventų dirba pagal profesiją arba ketina įsidarbinti artimiausiu metu. Modernioje Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro praktinio mokymo bazėje „Floristikos studija“, mokiniai pritaiko savo žinias praktikoje, gali laisvai reikšti mintis ir idėjas.

Informaciją teikia:

 Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras

Floristikos studija

Tel. +370 682 82665+370 682 82665

***
Dar daugiau aktualios informacijos galite rasti tinklalapyje www.kaupa.lt ir „Facebook“ socialiniame tinkle adresu:  https://www.facebook.com/Karaliaus-Mindaugo-profesinio-mokymo-centras-551033401655389/?fref=ts

Parašykite komentarą