Floristai papuošė LR Seimą

Gruodžio 8 d. LR Seime esančioje Vitražo galerijoje vyko kalėdinės floristikos meno šventė, kurioje pristatyta Kauno Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro Floristikos skyriaus profesijos mokytojų ir mokinių darbų paroda.

Renginio Seime organizatorė LR Seimo narė Vincė Vaidevutė Margevičienė dėkojo floristams, profesinio mokymo centro direktorei dr. Laimutei Anužienei už paskleistą grožį: „Gėlė yra stebuklas ir kiekvieną kartą atverti širdį į stebuklą ir rasti tą stebuklą ne kievienas sugeba. Karaliaus Mindaugo profesinio  mokymo centro profesionalūs mokytojai moko vaikus pajusti gėlės sielos virpesius, tad floristika tampa didinga ir išjausta“.

Parodoje apsilankė ir sveikinimo žodį tarė Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė bei pasidžiaugė, kad renginys suteikia puikią progą pasisemti kūrybinių minčių prieš puošiant namus šv. Kalėdoms. Jai buvo įteikta Centro floristų sukurta unikali kalėdinė kompozija. Nuoširdžiais palinkėjimais ir pastebėjimais pasidalino Švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė: „Ši paroda papuošia Seimą ir visiems mums įrodo, koks talentingas yra Lietuvos jaunimas bei juos mokantys mokytojai, tad linkiu nesusutoti ir toliau skleisti grožį“. Sveikinimo žodį ir savo pastebėjimais renginio metu pasidalino Ministro Pirmininko patarėjas sveikatai Antanas Vinkus, o Seimo narė Dalia Teišerskytė dovanojo eiles iš naujausios savo knygos.

„Artėja didžiosios žiemos šventės, o jas sutikti norisi pakiliai ir šventiškai pasiruošus. Šiame renginyje demonstruojame, ką siūlo šiuolaikinės floristikos menas. Daug kas dar mano, kad floristika apima tik gėlių komponavimą, tačiau bandome paneigti šį stereotipą. Šis menas yra kur kas universalesnis – tai ir meninės kompozicijos, augalų dizainas, įvairiausių medžiagų integravimas, floristiniai eksperimentai“, – teigia Centro Floristikos skyriaus vedėja Audronė Jurkštienė. 

Renginio metu buvo demonstruojama, kaip pasigaminti kalėdinius bei Advento vainikus. Įspūdingo dydžio, unikalūs ir profesionaliai kuriami vainikai daugeliui paliko neišdildomus įspūdžius. Profesinio mokymo centro floristės ir profesijos mokytojos Erika Pratapienė, Evelina Grėbliauskė ir Monika Skliaustytė dalino patarimus, kokias medžiagas ir priemones galima naudoti vainikų gamybai. Visos floristės naudojo gyvas gėles, savo mėgstamas medžiagas.

Tai, kad floristikos menas gali stebinti daugelis įsitino pamatę kalėdine tematika papuoštus manekenus. Subtiliai ir išradingai panaudojus floristikos, tekstilės ir kitus elementus išgauti kerintys ir originalūs įvaizdžiai. Floristikos profesijos mokytojų bei II kurso mokinių darbais papuošta Seimo Vitražo galerija dovanojo puikią galimybę susipažinti su floristikos meno galimybėmis ir subtilybėmis, kuriomis pasidalino Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro bendruomenė.

Parašykite komentarą