Seimo valdyba pateikė M. Maldeikio kandidatūrą į Seimo nuolatinio atstovo ES pareigas

Seimo valdyba, vadovaudamasi Lietuvos Respublikos Seimo nuolatinio atstovo Europos Sąjungoje įstatymu, pateikė Seimo kanclerei Daivai Raudonienei Seimo nuolatiniu atstovu Europos Sąjungoje (ES) skirti Seimo Europos reikalų komiteto biuro patarėją Matą Maldeikį. Naujasis atstovas darbą pradės 2016 m. sausį.

Šis sprendimas priimtas atsižvelgiant į Seimo Europos reikalų komiteto ir Seimo Užsienio reikalų komiteto protokolinius nutarimus ir Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus rašytinį pritarimą.

Pagal minėtąjį įstatymą, Seimo nuolatiniu atstovu skiriamas karjeros valstybės tarnautojas, einantis ne žemesnes kaip Seimo kanceliarijos patarėjo pareigas, ir turintis darbo patirties tarptautinių santykių srityje. Pretendento atranka vykdoma pagal Seimo kanclerio 2012 m. patvirtintą tvarką.

Informacija apie rengiamą atranką, kaip numatyta minėtame tvarkos apraše, buvo paskelbta Seimo intraneto puslapyje. Dokumentus dalyvauti atrankoje pateikė du pretendentai, vienas jų atrankos dieną informavo, kad atrankoje nedalyvaus.

Atitikęs reikalavimus konkursą laimėjo vienintelis dalyvis – šešerius metus Seimo kanceliarijoje dirbantis Seimo Europos reikalų komiteto biuro patarėjas M. Maldeikis Kaip nustatyta įstatymu, atrinktą kandidatūrą svarstė Seimo Europos reikalų ir Užsienio reikalų komitetai, raštiškai pritarė užsienio reikalų ministras.

Po trejus metus truksiančios kadencijos atstovas, kaip nustatyta Valstybės tarnybos įstatymu, turi galimybę grįžti į iki anksčiau eitas pareigas Seimo kanceliarijoje. Nuo 2008 metų šias pareigas eina Seimo kanceliarijos valstybės tarnautoja Živilė Pavilonytė, anksčiau Seimo nuolatinėmis atstovėmis dirbo Rūta Bunevičiūtė ir Loreta Raulinaitytė, kurios toliau tęsia darbą Seimo kanceliarijoje.

Seimo nuolatinis atstovas Europos Sąjungoje padeda stiprinti ir plėtoti Seimo ir Europos Sąjungos institucijų bendradarbiavimą, reguliariai informuoja Seimą, Seimo komitetus, Seimo valdybą apie Europos Sąjungos institucijų veiklą, ypač dėl labai aktualių arba aktualių pasiūlymų priimti Europos Sąjungos teisės aktus, taip pat apie kitų Europos Sąjungos dokumentų svarstymą.

Parašykite komentarą