Kalėdinės floristikos paroda „Įkvėpimo naktis“ Kauno miesto rotušėje

Renginio tipas: Paroda
Renginio data: 2015-12-13, sekmadienis
Renginio pradžia: 19:00
Renginio vieta: Kauno miesto rotušė

2015 m. gruodžio 13 d. 19 val. kviečiame į kalėdinės floristikos parodos „Įkvėpimo naktis“ atidarymą. Čia išskirtines floristikos kompozicijas pristatys parodos autoriai – floristikos meno virtuozai, diktuojantys madas visame pasaulyje:

MARIJUS GVILDYS (Lietuva) – renginio idėjos autorius, tarptautinių floristikos simpoziumų laureatas, vienas talentingiausių Lietuvos floristų, Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro profesijos mokytojas ekspertas. Daugiau nei 15 metų floristas organizuoja pačios aukščiausios klasės renginius – tai meilės floristikos menui rezultatas. „Įkvėpimo naktis“ – puikus to pavyzdys, nepaliekantis abejingų, žavintis, nustebinantis ir, aišku, įkvepiantis ne tik floristikos gerbėjus, bet ir šios meno srities ekspertus!

PETER HESS (Šveicarija) – Šveicarijos floristikos mokyklos „Atelier 5“ vadovas ir mokytojas, kurio šlovė pažymėta aukščiausiais floristikos konkursų apdovanojimais, o sukurta floristikos meno metodika naudojama įvairiose pasaulio šalyse, pelnytai vadinamas floristikos guru.

ROMAN STEINGAUER (Rusija) – 2010 m. atviro Rusijos floristikos čempionato nugalėtojas, savo darbus kuriantis su floristais iš visos Europos, nuolat organizuojantis šios meno srities renginius savo šalyje.

SERGEY KARPUNIN (Rusija) – vienas ryškiausių ir įtakingiausių naujosios kartos Rusijos  floristų. Jis ne tik užsiima kūrybine veikla, bet yra ir daugelio floristikos konkursų vertinimo komisijos narys, knygų leidėjas. Itin aukšta darbų atlikimo technika garsėjantis floristas kaskart sugeba nustebinti, sudominti.

ZIGMUNT SIERADZAN (Lenkija) – tai floristas, savo sukurtomis kompozicijomis pasakojantis vis kitas istorijas, pristatantis vis naujas idėjas, įprasminančias tiek įprastas šventes (pavyzdžiui, Moters dieną), tiek ypatingas progas (pavyzdžiui, Lenkijos futbolo rinktinės dalyvavimą Europos futbolo čempionate).

Renginio metu bus dekoruojami iš anksto paruošti darbai, o renginio vedėjas Rytis Zemkauskas kalbins kiekvieną meistrą. Šie plačiau papasakos apie idėjas, kurias atspindi parodoje pristatomos kompozicijos, apžvelgs šių ir ateinančių metų kalėdinės (ir ne tik) floristikos madų tendencijas, dalins patarimus.

Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras (toliau – Centras) yra vienas pagrindinių šio jau tradicija tapusio renginio organizatorių ir kviečia visuomenę susipažinti su floristika, naujausiomis šio meno tendencijomis bei kur ir kaip galima išmokti floristo profesijos. Centro profesijos mokytojas ekspertas Marijus Gvildys dalinasi savo patirtimi, o floristikos meną populiarinti jam padeda žymiausi Europos floristai.

Floristikos meistrų darbai Kauno miesto rotušėje bus eksponuojami nuo 2015 m. gruodžio 14 d. iki 2016 m. sausio 6 d.

Papildoma informacija žurnalistams: Kviečiame pasinaudoti išskirtine proga pabendrauti su Peter Hess, Roman Steingauer, Sergey Karpunin bei Zigmunt Sieradzan gruodžio 12 d. (šeštadienį) nuo 12 val. Ryšių istorijos muziejaus erdvėse Kaune (Rotušės a. 20). Tai unikali proga susipažinti, užduoti klausimus, padiskutuoti floristikos tema.

Informaciją teikia:

Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras

Tel. +370 671 49115, +370 670 78287

***
Dar daugiau aktualios informacijos galite rasti tinklalapyje www.kaupa.lt ir „Facebook“ socialiniame tinkle adresu:  https://www.facebook.com/Karaliaus-Mindaugo-profesinio-mokymo-centras-551033401655389/?fref=ts

Parašykite komentarą