LEU vyks atminimo vakaras-konferencija

2015 m. gruodžio 21 d. (pirmadienį) 16 val. Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) centrinių rūmų (Studentų g. 39) Senato salėje (204 kab.) Nacionalinės žalingų įpročių prevencijos tarybos prezidiumas ir draugija „Baltų ainiai“ rengia vyskupų, kurie puoselėja Motiejaus Valančiaus gyvenimo kelią ir kūrybą, pagerbimą.

Kiekvienais metais mokslininkų grupė atrenka vyskupą, kuris aktyviai dalyvauja visuomenės gyvenime, doros ir blaivybės veikloje. Šiais metais Tarybos prezidiumas nusprendė pagerbti ir atminimo diplomą įteikti J. E. Telšių vyskupui Genadijui Linui Vodopjanovui. Taip pat bus apdovanotas Vinco Kudirkos publicistinio konkurso blaivybės tema nugalėtojas Lietuvos radijo ir televizijos žurnalistas Arvydas Urba.

Sveikinimo žodį tars asociacijos „Baltų ainiai“ prezidentas Alfonsas Čekauskas. Susirinkusiuosius sveikins LEU rektorius akademikas Algirdas Gaižutis. Žiuri pirmininkas Česlovas Kalneda pristatys pranešimą apie vyskupo M. Valančiaus gyvenimą ir jo visuomeninę veiklą. Renginyje taip pat kalbės ir J. E. Telšių vyskupas G. L. Vodopjanovas.

Parašykite komentarą