Aplinkos apsaugos komitetas apsvarstė naujus Europos Komisijos teisės aktų pasiūlymus

Gruodžio 16 d. Aplinkos apsaugos komitetas svarstė Europos Komisijos komunikatą „Žiedinės ekonomikos kūrimas. Europos be atliekų programa“ ir keturis kartu su Komunikatu pateiktus ES teisės aktų pasiūlymus, keičiančius direktyvas dėl atliekų. Visi šie teisės aktų projektai buvo paskelbti tik prieš 2 savaites ir perduoti nagrinėti nacionaliniams parlamentams ir vyriausybėms.

Komitetas nutarė dar kartą Seimo pavasario sesijoje svarstyti šiuos projektus kartu su suinteresuotomis institucijomis ir socialiniais partneriais, o šiandien pritarė pirminėms Vyriausybės pozicijoms bei konstatavo, kad nėra prieštaravimo subsidiarumo principui (t.y. tikslinga teisiškai reglamentuoti atliekų tvarkymą ES, o ne nacionaliniu lygmeniu).

Taip pat komiteto nariai susipažino su Europos Komisijos 2015 metų ataskaita „Energetikos sąjungos būklė“. Pasiūlyta Vyriausybei atnaujinti savo poziciją dėl šio dokumento ir papildyti ją nuostatomis dėl atsinaujinančių energijos išteklių energetikos plėtojimo ir efektyvaus energijos vartojimo, siekiant įgyvendinti Paryžiaus Jungtinių Tautų bendrosios klimato kaitos konvencijos šalių konferencijos susitarimus.

Parašykite komentarą