Kūrybinių industrijų turnyro KITAS finale prizinis fondas virš 1800 EUR

Kazimiero Simonavičiaus universitetas (KSU) pirmą kartą su Lietuvių kalbos institutu (LKI) ir Vilniaus Gedimino technikos universitetu (VGTU) Lietuvoje surengė kūrybinių industrijų turnyrą – KITAS. Į šį turnyrą buvo kviečiami visi Lietuvos ir užsienio aukštųjų mokyklų studentai, bei moksleiviai. Projektas susilaukė labai didelio susidomėjimo.

Konkursas tapo tarptautiniu –  net 7 paraiškas pateikė užsienio studentai studijuojantys Lietuvoje pagal Erasmus+ programą. Iš viso konkursas sulaukė 47 paraiškų iš 238 dalyvių. Konkursui paraiškas teikė universitetų ir kolegijų studentai bei moksleiviai iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Kėdainių, Gargždų ir kitų miestų.

KITO dalyviai, subūrę 2-8 asmenų komandą, iki 2015 m. gruodžio 1 d. turėjo pateikti Komisijai savo kūrybinių industrijų idėjos projektą, užpildydami paraiškos formą. Idėjų buvo laukiama įvairių: tai galėjo būti kūrybinio verslo idėja, socialinė akcija, inovatyvus produktas,  paslauga  ar bet kuris kitas į įprastus žanrus netelpantis reiškinys, atskleidžiantis komandos kūrybines galias ir norą nugalėti.

Gruodžio pirmą savaitę jungtinė Kazimiero Simonavičiaus universiteto, Lietuvių kalbos instituto ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto komisija atrinko 10 kūrybiškiausių projektų, kurių autoriai gruodžio 18 d. susirungs finaliniame turnyro etape ir gyvai pristatys savo idėją, atliks užduotis, atsakinės į kūrybiškus klausimus ir turės spręsti uždavinius. Turnyro nugalėtojams atiteks prizai, kurių vertė virš 1800 EUR. Finalinis konkurso etapas prasidės gruodžio 18 d. 8:30 val. Lietuvių kalbos institute Vilniuje (P. Vileišio g. 5, Vilnius).

Tegu tai bus pirmasis Jūsų žingsnis link KITO sėkmės etapo!

Iki KITO susitikimo!

Projektą koordinuoja ir organizuoja jungtinė Kazimiero Simonavičiaus universiteto, Vilniaus Gedimino technikos universiteto ir Lietuvių kalbos instituto komanda.

Turnyro rėmėja – Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerija.

Projekto partneriai: Šiaulių universiteto Menų fakultetas, Vytauto Didžiojo universiteto Menų fakulteto Šiuolaikinių menų katedra, Mokyklų tobulinimo centras, Saulėtekio slėnis, knygynų tinklas Vaga, Nacionalinė Kūrybinių ir kultūrinių industrijų asociacija.

Parašykite komentarą