Šventiškai pasipuošę Druskininkai pasiruošę Kalėdiniam šurmuliui

Gražiausias metų šventes Druskininkai pasitinka ypatingai šventiškai – šviesos instaliacijomis papuoštas visas kurortas, šalia fontano įrengtame jau tradiciniu tapusiame originalių kalėdinių eglučių parke šiemet puikuojasi net 37 verslo įmonių bei savivaldybės įstaigų  sukurtos originalios eglutės,  įspūdinga 29 metrų aukščio natūrali gražuolė  didžioji miesto eglė, šalia kurios vėl įrengta prakartėlė su gyvomis avytėmis, na ir šių metų naujiena – originalios eglučių-medžių kompozicijos iš natūralių eglučių, kurios susodintos į vazonėlius.

Druskininkų savivaldybės mero Ričardo Malinausko teigimu, kiekvienais metais šventiniam laikotarpiui stengiamasi sugalvoti kažką naujo, išskirtinio. „Džiaugiuosi, kad Druskininkai turi šventines tradicijas ir kartu kiekvienais metais savo svečiams pasiūlo kažką originalaus – Kalėdiniam šurmuliui ruošiasi visa bendruomenė, verslininkai, švietimo ir kitos įstaigos. Kalėdinių eglučių parkas kasmet vis labiau stebina druskininkiečių išmone, o trečius metus įrengta prakartėlė su gyvomis avytėmis džiugina ir suaugusius, ir mažuosius kurorto svečius“, – kalbėjo R. Malinauskas.

Turbūt visi, nors kartą apsilankę Druskininkuose šiltuoju metų laikotarpiu, žino gražiuosius gėlių medžius, puošiančius kurortą nuo pavasario iki rudens. Dabar, prieš didžiąsias metų šventes, Druskininkai kviečia pasigrožėti keturiomis šventinėmis eglučių-medžių kompozicijomis, kurios sukurtos gyvas eglutes susodinus į vazonėlius. „Idėją sugalvojome dar pavasarį – jeigu galima sukurti puikias kompozicijas iš gėlių vasarai, kodėl gi  kažko originalaus negalėtume sukurti ir žiemai? Druskininkų miškų urėdija kurorto papuošimui ir šventinių kompozicijų sukūrimui padovanojo net 88 eglutes, kurios, pasibaigus šventėms, bus sugrąžintos į mišką“,  – kalbėjo savivaldybės administracijos direktorė Vilma Jurgelevičienė.

Iš viso įrengtos keturios eglučių – medžių kompozicijos – trys yra šalia M.K.Čiurlionio gatvės, prie garsiojo Druskininkų 220-ies metų jubiliejų žyminčio stendo,  ir dar viena kompozicija – Vilniaus alėjoje.

Šiais metais aktyvūs ir verslininkai, savo įstaigas ir įmones papuošę eglutėmis, instaliacijomis ir kitais šventiniais atributais.

Kurorto erdves spalvingai papuošė Druskininkų savivaldybės paslaugų ūkio darbuotojai: jie pasirūpino visame mieste šviečiančiomis girliandomis, papuošė įėjimą į Gydyklų parką bei centrinę miesto eglę, įrengė ir prižiūri prakartėlę. Pasak Paslaugų ūkio vadovės Birutės Jonušauskienės, prakartėlė sulaukia labai daug dėmesio, todėl jos priežiūrai yra paskirtas žmogus, kuris rūpinasi gyvūnų gerove: prakartėlėje storu sluoksniu klojami ir keičiami šiaudai, įrengtos pakeltos grindys bei šildančios infraraudonųjų spindulių lempos.

Druskininkuose šventiniu laikotarpiu vyksta teatralizuoti ir chorinės muzikos koncertai, parodos, šventinės popietės. Koncertų ir šventinių renginių yra numatę ir vietos verslininkai, todėl Druskininkų bendruomenės ir kurorto svečių laukia puiki kultūrinė programa.

Tiesa, norintieji šventinį laikotarpį praleisti Druskininkuose, turėtų paskubėti, nes  dauguma vietų jau rezervuotos. Turistų skaičius per didžiąsias metų šventes Druskininkuose visada išauga.

Parašykite komentarą