Mokslo ir verslo bendradarbiavimo projektus skatins planuojamas rizikos kapitalo fondas

Ūkio ministerija planuoja priemonę, pagal kurią bus steigiamas rizikos kapitalo fondas, užtikrinsiantis lengvesnį kapitalo pasiekiamumą labai mažoms, mažosioms ir vidutinėms įmonėms. Fondo valdytojo atranką numatoma skelbti 2016 m. pradžioje. Šiuo metu verslo atstovai kviečiami teikti pastabų ir pasiūlymų Ankstyvos stadijos fondo ir plėtros fondo I valdytojo atrankos sąlygoms.

„Ūkio ministerija ir toliau tęs pradėtą darbą skatinant rizikos kapitalo rinkos plėtrą Lietuvoje, nes rizikos kapitalas yra vienas iš svarbiausių atviros, tvarios, patikimos ir efektyvios finansinės sistemos elementų. Šiam fondui įgyvendinti bus skirta 13,8 mln. eurų“, – teigia ūkio ministras Evaldas Gustas.

Anot ūkio ministro, steigiamo rizikos kapitalo fondo tikslas – skatinti mokslo ir studijų institucijose kuriamų idėjų perdavimą verslui taip siekiant mažinti atotrūkį tarp mokslo ir verslo. Atrinktas rizikos kapitalo fondo valdytojas taip pat turės papildomai pritraukti atitinkamą dalį nepriklausomų privačių investuotojų lėšų.

Šis rizikos kapitalo fondas sudarys galimybę lengviau gauti reikiamą kapitalą įmonėms, kurios kuria produktus aukštųjų technologijų sektoriuose ir taip įgyvendina naujausias, pažangiausias mokslo idėjas ir atlieka tyrimus ar taiko technologijas, kurioms sukurti reikia specialių žinių. Mažoms ir vidutinėms įmonėms ekspertai padės identifikuoti komercinį potencialą turinčias inovatyvias technologijų idėjas, pagelbės finansavimo klausimais jas įgyvendinant.

Rizikos kapitalo priemonę „Ankstyvos stadijos fondas ir plėtros fondas I“ įgyvendins ir rizikos kapitalo fondo valdytojo atranką atliks UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA). Šiai priemonei įgyvendinti lėšos skirtos iš į Ūkio ministerijos administruojamą priemonę „INVEGOS fondas“ grįžusių ir grįšiančių lėšų.

„Ankstyvos stadijos fondas ir plėtros fondas I“ valdytojo atrankos sąlygos paskelbtos Ūkio ministerijos tinklalapyje adresu http://ukmin.lrv.lt/lt/veiklos-sritys/es-parama-1/2014-2020-m/svarbios-naujienos/rizikos-kapitalo-priemones ir INVEGA interneto svetainėje adresu http://www.invega.lt/index.php?s_id=951&lang=lt. Pastabų dėl jų galima pateikti iki 2016 m. sausio 8 d. el. paštu equity@invega.lt.

Parašykite komentarą