Trakų pilyje kalėdinę nuotaiką užkurs „Biplan“

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: 2015-12-26, Šeštadienis
Renginio pradžia: 12:00
Renginio vieta: Trakai

Visiškai pavasariškas, judrias, linksmas, muzikines Kalėdas kviečia švęsti Trakai – Kalėdų Senelių sostinė. Gruodžio 26 ir 27 dienomis gerą laiką mažiems ir dideliems Trakų pilyje žada šio renginio organizatoriai.

„Puiki išeitis – griebti ratus ir važiuoti į Trakus. Pavargus ir apsnūdus nuo sotaus šventinio stalo gėrio reikia gelbėtis judėjimu. Taigi judame Trakų pilies link, kad įkvėptume gryno oro, pilies kazematuose aplankytume savo puošnioje rezidencijoje įsitaisiusį Kalėdų Senelį, o svarbiausia – pašėltume legendinės roko grupės „Biplan“ koncerte, – tvirtino vienas iš Kalėdų Senelių sostinės sumanytojų Trakų seniūnas Kęstutis Vilkauskas.

Išties neįprasta, netikėta antrąją Kalėdų dieną, gruodžio 26-ąją, švęsti kartu su viena populiariausių šalies grupių „Biplan“. Pilies kieme, o jei oras bus prastas – Trakų pilies didžiojoje menėje – vyksiantis koncertas neabejotinai pažers visą fejerverką puikiausių emocijų.

Beje, „Biplan“ , vos prieš kelias dienas baigė jubiliejinį savo 20-mečio turą po Lietuvą, tad žada koncertą „ant bangos“, kūrybišką, karštą, įdomų.

„Kalėdos yra puiki proga padovanoti koncertą trakiečiams ir miesto svečiams. Jame skambės kūrinių iš mūsų ką tik pasibaigusio koncertinio turo, aidės populiariausios dainos. Žiemą groti ir dainuoti lauke yra ir iššūkis, bet kalėdinė nuotaika, manau, šildys visus“, – sakė grupės lyderis Maksas Melmanas.

Iki šio koncerto vaikus ir tėvelius pilies kieme linksmins Trakų pilies nykštukas, pasaką 12 val. seks Kalėdų Senelis, o 13 val. – dainininkė Veronika Povilionienė.

Gruodžio 27 dieną  14 ir 15 valandomis pasakas paseks Europos Parlamento narys Antanas Guoga ir aktorius Giedrius Arbačiauskas. Įdomu tai, kad abu pasakoriai vietiniai, savi. Netoli Trakų vaizdingame Anupriškių kaime yra įsikūręs europarlamentaras A. Guoga, o aktorius G. Arbačiauskas yra užaugęs garsiajame Užutrakio dvare. Jų žodžiais tariant, nieko nėra geriau, kaip per šventes sugrįžti į namus ir gerąja Kalėdų dvasia pasidalyti ne tik su mamiškiais, bet ir kitais žmonėmis, pavyzdžiui, Trakų pilyje.

„Trakai man nepaprastai brangi vieta, nes čia gimiau, užaugau, praleidau vaikystę ir paauglystę. Skaityti pasaką pasakiškame krašte, pasakiškoje pilyje yra pasakiškas dalykas. Prisilietimas prie savo gimtinės yra šildantis kaip židinio šviesa, kaip gaivinanti šaltinio versmė. Tai nenusakomas dalykas, kuris nušviečia tamsiausias kerteles. Juk taip gera būti namuose“, – jausmingai dalijosi savo nuotaika aktorius  G. Arbačiauskas.

„Kviečiu Kalėdų Senelių sostinės svečius ne tik pasilinksminti, paūžti pilyje, bet ir pasigrožėti šventiškai pasipuošusiais Trakais. Miesto centre įsiamžinti su viena gražiausių šalyje Kalėdų eglių, neskubant pasivaikščioti po žibintais apšviestas gatves. Trakai šventėms tapo romantišku senovinių žibintų miestu, kurį su meiles išpuošė jo gyventojai“, – sakė seniūnas K. Vilkauskas.

Išsami informacija apie Kalėdų Senelių sostinės renginius: www.kaledostrakuose.lt, www.trakai-visit.lt  
 

Trakų seniūnijos informacija 

 Sigitos Nemeikaitės nuotr.

Parašykite komentarą