Vilniaus senjorus džiugino ekskursijos „Silva rerum“ tema

Senjorai yra visuomenės grupė, kuriai labai reikia rūpesčio ir draugiško žvilgsnio. Senjorus globoja įvairios organizacijos, kurios suteikia būtiną pagalbą, tačiau jie dažnai neturi galimybės įsilieti į kultūrinį miesto gyvenimą ir pajusti pažinimo džiaugsmą.

Siekiant atkreipti dėmesį į šią problemą, dvi senjorų organizacijos šįmet turėjo galimybę suburti grupes ekskursijoms po Vilniaus senamiestį. Tęsiant prieš ketverius metus pradėtą tradiciją, rašytoja Kristina Sabaliauskaitė ir Vilniaus turizmo informacijos centras surengė nemokamas ekskursijas pagal istorinius romanus „Silva rerum“. Šįmet ekskursijose dalyvavo senjorai ir savanoriai iš Maltos pagalbos ordino tarnybos bei BĮ Vilniaus miesto socialinės paramos centro dienos centro „Atgaiva“.

„Manau, kad pakvietimas į ekskursiją pagal istorinį romaną „Silva rerum“ buvo išties netikėtas ir malonus siurprizas kiekvienos organizacijos globojamiems senjorams. Tikiuosi, kad senjorai įvertino šią puikią dovaną, o savanoriams dar kartą ištarėme ačiū visų mūsų vardu“, – sako Vilniaus turizmo informacijos centro direktorė Jolanta Beniulienė.

Ekskursijose dalyvavo per 50 senjorų, kurie džiaugėsi įdomiais gidų pasakojimais ir puikiai praleistu laiku. Ypač senjorus nustebino ir pradžiugino ekskursijos pabaigoje įvykęs netikėtas susitikimas su rašytoja ir nemokamų ekskursijų senjorams iniciatore Kristina Sabaliauskaite.  

Oficialus ekskursijų pagal istorinius romanus „Silva rerum“ organizatorius – Vilniaus turizmo informacijos centras. Ekskursijas veda profesionalūs gidai pagal romano autorės parengtą maršrutą. Išsami informacija svetainėje www.vilnius-tourism.lt, ekskursijų užsakymas tel. (8 5) 253 2115 arba el.paštu tours@vilnius.lt

Parašykite komentarą