Kaip Kalėdų Seneliai Trakų pilyje prisišaukė žiemą

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: 2016-01-02, Šeštadienis
Renginio pradžia: 12:00
Renginio vieta: Trakai

Pagaliau atėjusios tikros žiemos pirmąjį 2016  metų  savaitgalį atšvęsti kviečia Trakai – Kalėdų Senelių sostinė. Tai paskutinis visą mėnesį trukusių Kalėdų renginių susitikimas su įvairių šalių Kalėdų Seneliais Trakų pilyje. 

„Ne veltui sakome, kad tik Trakuose vyksta ilgiausių pasaulio Kalėdų maratonas. Išties neteko girdėti, kokioje dar šalyje visą mėnesį lanko įvairių šalių Kalėdų Seneliai, džiugina smagūs netikėtumai net septyniose Nykštukų rezidencijose, siaučia žaidimai, mugės, specialius atvirukus siūlo ir ypatingus spaudus ant laiškų deda Kalėdų  Senelių paštas. Ir ne bet kur – Trakų pilyje !”, – vardijo išskirtinio renginio ypatumus vienas iš jo iniciatorių ir oganizatorių Trakų seniūnas Kęstutis Vilkauskas.

Tie, kas dar neapsilankė jau penktus metus vykstančiame šiame Kalėdų Senelių sostinės renginių maratone,  neprarado paskutinio šanso. Taigi į nuvažiuojantį kalėdinį-naujametinį traukinį dar galima „įšokti“ sausio 2 ir 3 dienomis. Simboliška, kad būtent pirmasis kitų metų savaitgalis pagaliau žiemiškas –  su baltais sniego paklotais, šaltuku  ir griausminguoju, iki paširdžių perveriančiu  Senelio Kalėdos  „Oho – ho –ho !“    

Trakų seniūnas K. Vilkauskas tikina, kad pagaliau atėjusi žiema, esą, Kalėdų Senelių, sulėkusių į Trakų pilį iš įvairių pasaulio kraštų, nuopelnas. Atvažiavę į Trakus jie piktinosi: kur matyta, kad visuotinis pasaulio atšilimas taip šventes gadintų, juk šitaip galima ir bankrutuoti. Tad Trakų pilyje,  lyg kokiame Paryžiųje dėl klimato kaitos susibūrę pasaulio Kalėdų Seneliai pasitarę nusprendė: žiema turi grįžti. Ir ji grįžo!    

Sausio 2 dieną Trakus aplankys paskutinis užsienietiškas Kalėdų Senelis, šįkart –  iš Ukrainos. Šios šalies ambasados Lietuvoje atstovai pasveikins su Naujaisiais metais, pasidalys naujametinėmis  tradicijomis, papročiais. Su ukrainiečių  Kalėdų Seneliu lauks linksmybės ne tik pilies kieme, bet rezidencijoje pilies kazematuose. Trakų pilies didžiojoje menėje koncertuos šeimyninis ukrainiečių ansamblis „Evelayn“.

Sausio 3 dieną Trakų pilyje susirinks visi Kalėdų Senelių sostinėje viešėję Kalėdų Seneliai. Bus paskelbta, kas laimėjo septynių  Nykštukų rezidencijų loteriją ir prizą – nemokamą apsilankymą  populiariausiuose Trakų turizmo objektuose.  Abi dienas pasakas mažiesiems seks žymūs Lietuvos žmonės.

„Džiaugiamės, kad garsas apie Kalėdų Senelių sostinę pasiekė daugelį pasaulio kraštų. Praėjusį savaitgalį sutikau svečių iš JAV, Niujorko, specialiai atvykusių susitikti su Kalėdų Seneliu Trakų pilyje. O prasidėjus naujametėms vaikų atostogoms, pabiro tuntai vaikų ne tik iš Lietuvos, bet ir Baltarusijos, Rusijos“, – sakė Trakų seniūnas K. Vilkauskas.

Pasak Kalėdų Senelių sostinės organizatorių, šis renginys yra vienintelis Lietuvoje, jame dalyvauja kasmet vis kitų šalių Kalėdų Seneliai, o ką jau kalbėti apie vyriausiąjį Lietuvos Kalėdų Senelį Kalėdą. Jis visą mėnesį tiesiog apsigyvena Trakuose.

 „Tikimės, kad kitąmet sulausime dar daugiau svečių, pasiūlysime dar įvairesnių pramogų“, – kviesdamas į paskutinį Kalėdų Senelių sostinės susitikimą Trakų pilyje, sakė seniūnas K. Vilkauskas.

Išsami informacija apie Kalėdų Senelių sostinės renginius: www.kaledostrakuose.lt, www.trakai-visit.lt .

 
Trakų seniūnijos informacija 

Penktus metus vykstančiuose Kalėdų Senelių sostinės renginiuose – įsimintini vaikų susitikimai su pilyje apsigyvensiu Seneliu Kalėda. Sigitos Nemeikaitės nuotr.

Parašykite komentarą