Prezidentė su švietimo ir mokslo ekspertais aptars studijų kokybės užtikrinimą

Ketvirtadienis, sausio 7 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienį, sausio 8 d., 12 val. susitiks su Seimo, Vyriausybės, akademinės bendruomenės ir studentų atstovais, konstitucinės teisės ekspertais aptarti Seimo priimtas Mokslo ir studijų įstatymo pataisas ir jų pasekmes aukštojo mokslo kokybei bei studentų rotacijai.

Gruodžio mėnesį Seimo priimtos Mokslo ir studijų įstatymo pataisos apibrėžia, kad kiekviena aukštoji mokykla pati spręs, kas yra laikomas gerai besimokančiu studentu.

Susitikime dalyvaus švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė, Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas Raimundas Paliukas, Seimo narys Gintaras Steponavičius, Mykolo Romerio universitetoprofesorius ir buvęs Konstitucinio Teismo teisėjas Vytautas Sinkevičius, Vyriausybės vicekancleris Rimantas Vaitkus, Lietuvos universitetų rektorių konferencijos prezidentas Alfonsas Daniūnas, Lietuvos kolegijų direktorių konferencijos prezidentas Viktoras Senčila, Kauno technologijos universiteto rektorius Petras Baršauskas, Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centro direktorė Jurgita Petrauskienė ir Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Paulius Baltokas. 

Parašykite komentarą