Asociacijos INFOBALT prezidentu tapo „Tieto Lietuva“ vadovas

Naujuoju Lietuvos informacinių ir ryšių technologijų asociacijos INFOBALT prezidentu išrinktas bendrovės „Tieto Lietuva“ generalinis direktorius Tomas Vitkus. Šiose pareigose jis pakeitė kadenciją baigusį bendrovės „Skaitos kompiuterių servisas“ direktorių Virginijų Jasaitį.

„Viena svarbiausių ateinančiais metais asociacijai tenkančių užduočių – pradėtų darbų tąsa vienijant savo srities ekspertų bendruomenę, į kurią jau jungiasi ne tik programinės, techninės įrangos kūrėjai bei gamintojai, bet ir startuoliai. Taip pat – tolesnis INFOBALT narių interesų atstovavimas valstybinėse institucijose, teikiant joms pasiūlymus dėl visam sektoriui kylančių iššūkių sprendimo“, – sako T. Vitkus.

Dvejų metų kadencijai išrinktas naujasis INFOBALT prezidentas pabrėžia bendradarbiavimo su švietimo sektoriumi svarbą ruošiant informacinių technologijų (IT) specialistus, kurių trūkumas Lietuvos rinkoje jau siekia penkiaženklį skaičių.

„IT yra tapusios pačių įvairiausių klasikinių disciplinų – muzikos, dailės, architektūros, medicinos – dalimi. Todėl labai svarbu dirbti kartu ruošiant profesionalus, gebančius kurti ir naudotis pažangiomis technologijomis, ne tik IT kompanijoms, bet ir kitose srityse veikiančioms įmonėms“, – sako T. Vitkus.

Jo teigimu, kitas aktualus klausimas – pagalba ne tik naujai besikuriantiems, bet ir jau realiai veikiantiems startuoliams, siekiant užtikrinti, kad Lietuva toliau išliktų šalis, kurioje jie gali sėkmingai vystyti savo veiklą ir augti. Taip pat – Lietuvos startuolių matomumo didinimas potencialių investuotojų akiratyje.

T. Vitkus yra sukaupęs daugiau nei 15 metų patirtį IT srityje. Prieš tapdamas vienos didžiausių Baltijos šalyse IT paslaugų bendrovės „Tieto Lietuva“ vadovu jis dirbo tokiose kompanijose kaip „Oracle“, SAP, „Duomenų logistikos centras“.

Naujai išrinktai asociacijos INFOBALT valdybai, pareigas eisiančiai 2016-2018 m., priklauso bendrovės „No Magic Europe“ direktorė Gitana Aklienė, bendrovės „Alna Group“ generalinis direktorius Tomas Milaknis, bendrovės „Lexnet“ direktorius Tauras Pėstininkas, bendrovės TEO LT generalinis direktorius Kęstutis Šliužas, bendrovės „Algoritmų sistemos“ generalinė direktorė Elena Vengrienė, bendrovės INTA generalinis direktorius Vytautas Vitkauskas ir bendrovės „Tieto Lietuva“ generalinis direktorius Tomas Vitkus.

Apie asociaciją INFOBALT

Asociacija INFOBALT – nacionalinio informacinių ir ryšių technologijų (IRT) sektoriaus asociacija, siekianti sukurti geriausias sąlygas IRT pramonės augimui, kuris kurtų pridėtinę vertę asociacijos nariams, būtų naudingas Lietuvos žmonėms bei viešajam sektoriui. Asociacija šiuo metu vienija beveik 150 Lietuvos informacinių ir ryšių technologijų įmonių bei mokslo ir studijų institucijų. INFOBALT vertybės: Bendradarbiavimas – laimėkime kartu; Atvirumas – naujovėms ir pokyčiams; Atsakomybė – prieš save ir visuomenę.

Apie „Tieto“

„Tieto“ yra didžiausia IT paslaugų įmonė Šiaurės Europoje bei viena didžiausių – Baltijos šalyse. Bendrovė dirba su privataus ir viešojo sektoriaus klientais. Įkurta 1968 metais Suomijoje, šiuo metu „Tieto“ veikia daugiau nei 20 šalių, kompanijos pardavimo pajamos siekia 1,5 mlrd. eurų. „Tieto“ dirba apie 13 000 specialistų, iš jų 130 – „Tieto Lietuva“. Lietuvoje bendrovė veikia nuo 1999 metų ir daugiausiai dirba su finansinių paslaugų, energetikos įmonėmis, viešojo sektoriaus institucijomis, o didžiausią patirtį yra sukaupusi telekomunikacijų sektoriuje. 

Parašykite komentarą