VMI ir „Transparency International“ pasitarimas dėl i.MAS

2016 m. sausio 8 d., Vilnius. Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI) informuoja, kad vakar vykusiame VMI vadovų susitikime su „Transparency International“ Lietuvos skyriaus atstovais aptartos bendradarbiavimo galimybės diegiant Išmaniąją mokesčių administravimo sistemą (toliau – i.MAS).

VMI prie FM viršininkas Dainoras Bradauskas bei jo pavaduotojai, susitikę su „Transparency International“ Lietuvos skyriaus vadovu Sergejumi Muravjovu, pažymėjo, kad i.MAS diegimas yra viena prioritetinių šių dienų VMI veiklų.

„Šis procesas turi būti visiškai skaidrus, viešųjų pirkimų teisėtumas bei sistemų diegimas privalo nekelti jokių abejonių nei visuomenei, nei institucijoms, todėl bendradarbiavimas su „Transparency International“ Lietuvos skyriumi bei jo konsultacijos padėtų VMI siekti kuo aukščiausių sąžiningumo standartų“, – akcentuoja VMI prie FM vadovas.

VMI primena, kad jau šiuo metu yra sudarytos bendros ekspertų komandos su verslo atstovais, kuriant dviejų i.MAS posistemių i.SAF ir i.VAZ (sąskaitų faktūrų bei važtaraščių) duomenų teikimo taisykles. Be to, įvertinus visas Viešųjų pirkimų tarnybos rekomendacijas, pradėtas naujas i.MAS posistemių viešasis pirkimas.

Parašykite komentarą