Vietinės rinkliavos turi būti mokamos į savivaldybių surenkamąsias sąskaitas

2016 m. sausio 12 d., Marijampolė. Valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – VMI) informuoja, kad nuo sausio 1-osios dienos vietinė rinkliava mokama į savivaldybės, nustačiusios vietinę rinkliavą, biudžeto sąskaitą, o ne VMI, kaip buvo anksčiau.

Naujovės įsigaliojo pasikeitus Lietuvos Respublikos Rinkliavų įstatymo nuostatoms. Nuo metų pradžios savivaldybių nustatytos rinkliavos, pvz. už gyvūnų registraciją ar laikymą, komunalinių atliekų surinkimą, leidimus įrengti laikinus kilnojamus įrenginius, įrengti išorinę reklamą savivaldybės teritorijoje, naudojimąsi savivaldybių tarybos nustatytomis miestų ar miestelių gatvių bei aikščių vietomis automobiliams statyti ir kt. turi būti mokamos į savivaldybių biudžeto sąskaitas. Prieš tai šios įmokos buvo mokamos į VMI biudžeto surenkamąsias sąskaitas.

Už šių rinkliavų rinkimo kontrolę nuo šių metų sausio 1-osios dienos atsakingi savivaldybių, nustačiusių vietinę rinkliavą, kontrolieriai (savivaldybių kontrolės ir audito tarnybos).   

„Prieš mokant vietines rinkliavas fiziniai ir juridiniai asmenys turėtų pasitikslinti sąskaitos numerius ir kitus mokėjimų duomenis, kad jų mokamos įmokos pateiktų ten, kur reikia. Išsamesnės informacijos apie vietinių rinkliavų mokėjimo tvarką raginame teirautis savivaldybėse“, – sako Marijampolės apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (toliau – AVMI) viršininkė Daiva Baniulienė.

Marijampolės AVMI primena, kad aktualią informaciją VMI administruojamų mokesčių klausimais, seminarų dalijamąją medžiagą, paaiškinimus ir komentarus galima rasti savarankiškai adresu www.vmi.lt. Pasikonsultuoti su VMI specialistais mokesčių klausimais galima paskambinus telefonu 1882 arba +370 5 255 3190. Telefonu suteikta konsultacija yra lygiavertė rašytinei, nes pokalbiai yra įrašomi bei saugomi 5 metus.

Parašykite komentarą