Seimo vadovybė ir vyriausybės nariais susitiko su žuvusiųjų už Lietuvos laisvę artimaisiais ir nukentėjusiais

2016 m. sausio 13 d. pranešimas VIR

 

Šiandien, minint Laisvės gynėjų dieną, Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė, Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, Seimo nariai ir ministrai susitiko su Sausio 13-osios aukų artimaisiais ir nukentėjusiais nuo Sovietų Sąjungos agresijos.

Pirmą kartą organizuotame tokiame susitikime Seimo Pirmininkė padėkojo susirinkusiems už aktyvų dalyvavimą Sausio 13-osios renginiuose ir tinkamą pavyzdį jaunajai kartai, tautos sutelkimą.

Seimo vadovė pabrėžė, kad susitikimo tikslas yra atviras pokalbis tarp nukentėjusiųjų ir Seimo vadovybės bei vyriausybės narių. Seimo Pirmininkė paprašė užduoti tikslius klausimas, į kuriuos valdžios atstovai yra pasirengę atsakyti.

 „Būtina, kad mes išgirstumėme iš pirmų lūpų ir galėtume atvirai pasikalbėti ir įsiklausyti į jūsų išsakytas mintis. Esame kartu, tarp savų žmonių, kur nėra jokios atskirties, kur turime išsakyti visus skaudulius“, – teigė Seimo vadovė.

Ministras Pirmininkas, kreipdamasis į susirinkusiuosius, teigė, kad valdžia turi būti atvira visuomenei ir kartu spręsti problemas, siekiant vieningumo ir susitelkimo.

Renginyje buvo kalbėta apie nukentėjusiųjų medicinos problemas, mokamas pensijas, Sausio 13-ąją žuvusiųjų ir nukentėjusiųjų organizacijų veiklą, lūkesčius ir ateities tikslus.

 

 

Daugiau informacijos apie Laisvės gynėjų dienos minėjimo renginius ir išsamią renginių programą galima rasti specialiojoje svetainėje.

 

 

Goda Liaugminienė

Seimo kanceliarijos Informacijos ir komunikacijos departamento

Ryšių su visuomene skyrius, tel. (8 5) 239 6875, el. p. goda.liaugminiene@lrs.lt

 

Parašykite komentarą