Kazimiero Simonavičiaus universitetas akredituotas maksimaliam – 6 metų laikotarpiui

Kazimiero Simonavičiaus universiteto institucinio vertinimo rezultatai – puikūs. Universitetas įvertintas teigiamai ir akredituotas maksimaliam – 6 metų laikotarpiui. Tai patvirtino oficialus pranešimas, gautas iš Studijų kokybės vertinimo centro, kuris organizuoja išorinį aukštųjų mokyklų institucinį vertinimą.

Šį įvertinimą Kazimiero Simonavičiaus universitetas pasiekė per pastarųjų trejų metų laikotarpį. Kazimiero Simonavičiaus universiteto Rektoriaus prof. dr. Arūno Augustinaičio nuomone „KSU sėkmingai žengia pasirinktu keliu – kuria išskirtinį į globalizuotos ateities gyvenimą ir karjerą orientuotą universitetą. Šis vertinimas – tai akademinės bendruomenės, atkaklaus administracijos darbo ir veiksmingos vadybos nuopelnas. Universitetas dirba kryptingai, vykdydamas savo misiją, kurdamas aktualiausias šiandienėje Lietuvos ir Europos rinkoje studijų programas, kurios konceptualiai atitinka naujausias šiuolaikinio pasaulio raidos tendencijas, remiasi moksliškai prognozuojamu darbo rinkos poreikiu. KSU vis glaudžiau ir aktyviau dirba su šalies ir užsienio partneriais, stiprina ryšį su verslui, kuria bendruomeninę  atmosferą studentams ir dėstytojams, skatina tarptautinį judumą bei studentų stažuočių ir baigiamųjų darbų temų aktualumą šalies ir regiono plėtros poreikiams. Esame dėkingi Studijų kokybės vertinimo centro tarptautinei ekspertų komandai už nepaprastai profesionalų darbą, pastabas ir perduotą patirtį. Visavertė Universiteto akreditacija maksimaliam laikotarpiui tik patvirtina, kad einame teisingu keliu.”

Kazimiero Simonavičiaus universitetas džiaugiasi sklandžiu, skaidriu ir objektyviu institucinio vertinimo organizavimo procesu, kurį 2015 metų lapkričio mėnesį atliko Studijų kokybės vertinimo centras ir itin autoritetinga bei patyrusi tarptautinė ekspertų grupė, vadovaujama dr. Michael  Emery (ekspertų komandos nariai: Ewa Kolanowska, prof. dr. Turo Virtanen, prof. dr. Jürgen Kohler, Saulius Olencevičius, Andrius Zalitis). Ekspertai tris dienas lankėsi Universitete, susitiko su Universiteto vadovybe, administracijos darbuotojais, dėstytojais, studentais, socialiniais partneriais. Universiteto institucinio vertinimo metu buvo analizuojama Universiteto parengta veiklos už 2012-2015 m. savianalizės suvestinė ir aptariamos keturios pagrindinės sritys – strateginis valdymas, studijos ir mokymasis visa gyvenimą, moksliniai tyrimai, poveikis regiono plėtrai.

Kazimiero Simonavičiaus universiteto veiklos vertinimo išvados lietuvių kalba pateiktos čia.

Studijų kokybės vertinimo centro direktoriaus 2016 m. sausio 19 d. įsakymu Nr. SV6-1 Kazimiero Simonavičiaus universitetas akredituotas 6 metams.

Parašykite komentarą