Seimo delegacija Europos Tarybos Parlamentinėje Asamblėjoje vyksta į Strasbūrą dalyvauti šios asamblėjos plenarinėje sesijoje

Seimo delegacijos Europos Tarybos Parlamentinėje Asamblėjoje (ETPA) pirmininkė Birutė Vėsaitė, pavaduotojas  Emanuelis Zingeris ir nariai Gediminas Jakavonis, Dalia Kuodytė, Artūras Skardžius, Egidijus Vareikis vyksta į Strasbūrą (Prancūzijos Respublika), kur sausio 25–29 dienomis dalyvaus ETPA plenarinėje sesijoje.

Europos migracijos ir pabėgėlių krizė, kova su tarptautiniu terorizmu, išlaikant Europos Tarybos vertybes, demokratinių institucijų veikimas Lenkijoje, Kalnų Karabacho konfliktas, situacija Kosove – tai pagrindinės temos, kurios bus svarstomos ETPA plenarinėje sesijoje. Pranešimus skaitys Bulgarijos Prezidentas Rosenas Plevnelievas (Rosen Pevneliev), Europos Tarybos Generalinis sekretorius Torbjornas Jaglandas (Thorbjørn Jagland) ir kt.

Sesijos metu vyks ETPA Prezidento rinkimai, bus tvirtinama delegacijų narių narystė ETPA komitetuose ir pakomitečiuose.

Prieš pat sesijos pradžią nacionalinės delegacijos gavo Rusijos Federacijos Tarybos ir Valstybės Dūmos pirmininkų laišką, kuriame informuojama, kad Rusijos delegacija neteiks savo įgaliojimų dalyvauti ETPA veikloje 2016 metais. Anot Seimo delegacijos pirmininkės Birutės Vėsaitės, akivaizdu, kad Rusija priėmė šį sprendimą, bandydama išvengti jai galiojančių sankcijų (teisės balsuoti, dalyvavimo rinkimų stebėjime ir valdančiose ETPA struktūrose sustabdymo ir kt.) pratęsimo. Parlamentarė pabrėžė, kad Lietuva laikosi nuoseklios pozicijos – kol ETPA rezoliucijose įvardinti pagrindiniai reikalavimai Rusijai dėl karo Ukrainoje ir Minsko susitarimai nėra vykdomi, sankcijos Rusijai turi likti galioti.

Parašykite komentarą