Medikų elitas rinkosi į modernaus reabilitacijos centro „Upa“ atidarymą

Penktadienio vakarą Lietuvos medicinos ir verslo bendruomenė rinkosi į moderniausio Baltijos šalyse medicininės reabilitacijos centro „Upa“ atidarymą Druskininkuose. Pasak Vytauto Dambravos, reabilitacijos centrą valdančios bendrovės „MCT“ vadovo, centras įkurtas siekiant pakeisti sveikatą atgauti norinčių žmonių patirtį ir suvokimą apie medicininę reabilitaciją. Tikimasi, kad naujasis medicininės reabilitacijos centras garsins Lietuvos vardą ir tarp gausių lankytojų iš užsienio.

„Reabilitacinėje medicinoje ir sveikatinimo srityje yra nepaprastai svarbu, kaip žmonės jaučiasi atgaudami jėgas – tai lemia jų sveikatos būklę ir tolesnio gyvenimo kokybę. Su šiuolaikine medicina įmanoma padaryti labai daug, ypač tai suderinus su atidžiu profesionalų dėmesiu, komfortu ir geru paties žmogaus nusiteikimu“, – sako V. Dambrava, kuris yra ir vienas iš centro bendrasavininkų.

Pagrindinės centro veiklos įkurdintos atskirose „Upa“ erdvėse: diagnostika, reabilitacija, gydykla su įvairiomis papildomomis paslaugomis ir jaukus apgyvendinimas. Centre sutelktos pažangiausios reabilitacinės medicinos ir sveikatinimo paslaugų technologijos bei metodikos, čia dirba aukštos kvalifikacijos gydytojai ir specialistai. Ypatingas dėmesys skiriamas ir svečių maitinimui – centro „Upa“ sveikos mitybos meniu specialiai kūrė šefas Tomas Rimydis, tituluojamas vienu geriausių Lietuvos virtuvės šefų. 

Pasak gydytojo kardiologo prof. Prano Šerpyčio, kuris konsultuos į reabilitacijos centrą atvykstančius lankytojus, kiekvienas toks naujas centras puošia Lietuvą ir kuria šalies žmonėms geresnį gyvenimą. „Žaviuosi žmonėmis, kurie imasi įgyvendinti tokias drąsias idėjas ir paverčia jas realybe“, – gerų žodžių negailėjo gydytojas kardiologas.

 „Upa“ atidarymo šventėje dalyvavo iškilūs Lietuvos medicinos bendruomenės atstovai: medikai Audronė ir Algirdas Usoniai, Lietuvos gydytojų sąjungos prezidentas prof. Liutautas Labanauskas, LSMU Kauno klinikų Reabilitacijos klinikos vadovas daktaras Raimondas Kubilius, VULSK Vaikų ligoninės naujagimių intensyviosios terapijos skyriaus vedėjas gydytojas neonatologas dr. Arūnas Liubšys ir kiti. Taip pat Druskininkų miesto meras Ričardas Malinauskas, Seimo pirmininkės pavaduotojas Vydas Gedvilas, kiti politikos ir verslo atstovai.

Medicininės reabilitacijos centras „Upa“ yra visiškai pritaikytas specialiųjų poreikių ar judėjimo sunkumų turintiems, jame gali patogiai įsikurti bei pailsėti ir centro svečius lydintys asmenys ar tiesiog sveikatą sustiprinti ir bei atsakingai pailsėti norintys lankytojai. 

Daugiau informacijos:

Rūta Latinytė

Projektų vadovė

AD VERUM komunikacijos agentūra

+370 699 23707 // ruta@adverum.lt

Parašykite komentarą