KU naujienos tradicinėse aukštųjų mokyklų mugėse ir parodose

Kaip ir kasmet artėjant pavasariui, prasideda Lietuvos aukštųjų mokyklų parodų maratonas.

Pirmoji, sausio 29 d. Kaune, startuos „Aukštųjų mokyklų mugė“ – tradiciniame renginyje prisistatys visos Lietuvos aukštosios mokyklos, taip pat ir Klaipėdos universitetas. Universitetas šiemet pateiks naujovę – kartu parodoje dalyvaus ir naujojo SGD klasterio partneriai. AB „Klaipėdos nafta“ mugėje pristatys SGD laivo-saugyklos modelį, kurį iš arti galės pamatyti kiekvienas moksleivis, o kartu ir susipažinti su naujai parengta studijų programa SGD terminalų inžinerija. Apie įgytą išsilavinimą ir įsidarbinimo galimybes moksleiviai galės sužinoti tiesiogiai iš šios srities, SGD, specialistų. Universiteto darbuotojų ir studentų komanda supažindins su studijų programų pasirinkimo galimybėmis ir priėmimo tvarka.

Vasario 4–6 d. Vilniuje vyks XIV tarptautinė mokymosi, žinių ir karjeros planavimo paroda STUDIJOS 2016. Jos metu visos Lietuvos moksleiviai ir mokytojai ne tik turės galimybę sužinoti visą naujausią ir aktualiausią informaciją apie studijų programas, pabendrauti su studentais ir dėstytojais, bet ir susipažinti su Klaipėdos universitete kuriamomis naujausiomis technologijomis. Klaipėdos universitetas parodos dalyviams pademonstruos suspaustu oru varomą pneumobilį, kurį KU docentas Pranas Mažeika sukūrė kartu su savo studentais. Vengrijoje vykusiose varžybose „VIII. International Aventics Pneumobile Competition“ pneumobilis įvertintas 1-ąja vieta už inovacijas, pagaminimo kokybę ir išradingiausią konstrukciją. Parodoje bus pristatyti ir studentų sukonstruoti bepiločiai orlaiviai (dronai), kurių valdymo procesorių algoritmus taip pat kuria studentai. Klaipėdos universiteto atstovai į parodą atsiveš 3D spausdintuvus, kuriais spausdins įvairius prototipus, liejimo formas, laikiklius, muzikos instrumentus ir dovanos įvairius suvenyrus. Moksleiviai, į parodą atsinešę savo brėžinį, galės atsispausdinti norimą daiktą. Įvairių modelių pavyzdžių rasite čia.

Parodoje kartu su naująja studijų programa taip pat bus pristatytas SGD laivo-saugyklos modelis. Vasario 6 dieną, šeštadienį, 14.00 val. konferencijų salėje 3.1 paskaitą „Ateities specialybė – SGD terminalų inžinerija“ skaitys SGD terminalo direktorius Tadas Matulionis, kuris visus besidominčius SGD rinka supažindins su šio darbo specifika ir tarptautinėmis perspektyvomis bei karjeros galimybėmis.

Klaipėdos universitetas kviečia studijuoti prie jūros!

Parašykite komentarą