LEU fotografijos galerijoje „Pozityvas-negatyvas“ veikia Dianos Soderholm fotografijų paroda

Lietuvos edukologijos universiteto fotografijos galerijoje „Pozityvas-negatyvas“ (Studentų g. 39) veikia Dianos Soderholm fotografijų paroda.

Fotografijų parodos autorei D. Soderholm įdomus tiek jaunas, tiek senas žmogus, jo vidinis pasaulis, pažeidžiamumas, santykis su aplinka, gyvenimo istorija. Pasak D. Soderholm, fotografo ir fotografuojamo žmogaus santykis yra labai intymus. „Kiekvieną kartą fotografuodama žmones jaučiu, kad paimu dalelę jų savasties, bet drauge atiduodu ir dalelę savęs“, – prisipažįsta ji.

D. Soderholm fotografija domėjosi nuo paauglystės, bet fotografuoti pradėjo tik prieš devynerius metus gyvendama Jungtinėse Amerikos Valstijose. „Tikrąją meilę fotografijai pajutau tik pradėjusi studijuoti viename iš Mineapolio technologijos koledžų prieš šešerius metus. Mane įkvėpė nuostabus lietuviško kraujo turintis dėstytojas Wayne‘as Jenkinsas. Vėliau mano akiratį plėtė puikūs „senosios“ fotografijos mokyklos dėstytojai Paulas Sinkleris ir Lance‘as Vicknairis, taip pat jaunosios kartos atstovai Davidas Luke‘as, Davidas Bowmanas ir kiti“, – pasakoja parodos autorė.

Parašykite komentarą