Pristatytas „Nebūk naivus kelyje“ tarptautinis bendradarbiavima

Antrus metus gyvuojantis socialinis projektas „Nebūk naivus kelyje“, be visų kitų savo turimų įsipareigojimų, savo veiklas išplėtė ir už Lietuvos ribų. Pradėtas bendradarbiavimas su Latvijos ir Estijos partneriais atvėrė dar platesnes galimybes šio projekto veiklai ir misijai. Tarptautinio bendro darbo esmė – Lietuvoje per daugiau nei metus įgytą patirtį skatinant visuomenę keliauti atsakingai pritaikyti ir mūsų kaimynams.

Rygos vežėjai, jaunimo organizacijos bei spaudos tarnybos – tai pirmieji žingsniai į tarptautinę areną, kurios tikslas – saugesnis bei atsakingesnis mokinių bei jaunimo keliavimas.

Tai pat projekto veiklos kryptis – įtraukti bendram darbui kuo daugiau savivaldybių pasirašant memorandumus tam, kad visi kartu bendromis pastangomis kurtume saugesnį rytojų visuomenei. Kaip pavyzdys to – po apsilankymo Rokiškio rajono savivaldybėje yra sutarta su miesto valdžia dėl nuolaidų keliaujant vietos autobusų parko autobusais mokiniams savaitgaliais, ko iki šiol nebuvo. Siekiame, kad  galintys prisidėti prie saugesnio keliavimo, įsijungtų į šį projektą. Kas trečiam keliaujančiam su atsitiktiniu vežėju reikia policijos ar kitų tarnybų pagalbos, o kas dešimtam – kelionė baigėsi mirtimi.

Parašykite komentarą