Filmo „Ypatingas poreikis“ peržiūra

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: 2016-02-03, trečiadienis
Renginio pradžia: 17:00
Renginio vieta: Kauno apskrities viešoji biblioteka (Radastų g. 2, salė)

2016 m. vasario 3 d., trečiadienį, 17 val. Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje (Radastų g. 2, salė) bus rodomas Arūno Matelio „Studija Nominum“ platinamas dokumentinis filmas ,,Ypatingas poreikis‘‘ (,,The Special Need‘‘, 2013 m., rež. Carlo Zorrati, N–13).

„Ypatingas poreikis“ – tai istorija apie energingą akiniuotį Enea, gyvenantį su tėvais ir turintį kelis geriausius draugus – patrauklius ir sąmojingus vyrukus Alexą ir Carlo. Trijulė šauniai leidžia laiką Enea tėvų sode ir mieste, atrakcionuose ir šokiuose. Enea, kaip ir dauguma mūsų, trokšta turėti antrąją pusę ir būti jai švelnus. Tai natūralu, tačiau Enea kitoks – jis autistas. Enea kalbina merginas gana tiesmukai ir vaikiškai atvirai, prisistatydamas kaip „super duper mega vaikinas“, tačiau nesėkmingai…  Todėl draugai gimtadienio proga nusprendžia padovanoti Enea sekso seansą – taip ir prasideda nuotykių ir atradimų pilna kelionė.

Filmas jau spėjo apkeliauti daugybę kino festivalių visame pasaulyje bei susilaukė išskirtinio įvertinimo. Tarptautiniame Dalaso filmų festivalyje gavo didįjį žiuri apdovanojimą, Triesto filmų festivalyje buvo įvertintas žiūrovų kaip geriausias dokumentinis filmas, taip pat pelnė prizus SXSW, LeipcigoDOK ir kituose prestižiniuose festivaliuose. ,,Ypatingas poreikis“ susilaukė dėmesio ir Lietuvoje. EDOX festivalyje Anykščiuose laimėjo pagrindinį žiūrovų prizą.

Maloniai kviečiame! Seansą remia Lietuvos kultūros taryba. Įėjimas nemokamas.

Parašykite komentarą