„Energijos skirstymo operatoriui“ – „Nasdaq“ Baltijos rinkos apdovanojimai

Elektros skirstymo ir tiekimo bei gamtinių dujų skirstymo bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO), kuri įsteigta sujungus LESTO ir „Lietuvos dujas“, ketvirtadienį  „Nasdaq Baltic Market Awards 2015“ renginyje pelnė tris apdovanojimus.

Apdovanojimai skirti už „Lietuvos dujų“ ir LESTO pasiektą pažangą gerinant ryšius su investuotojais 2015 metais. „Lietuvos dujos“ pateko tarp didžiausią pažangą pasiekusių bendrovių, šioje kategorijoje užimdama 3 vietą. LESTO laimėjo apdovanojimus geriausios metinės ir bendrovės valdymo ataskaitos bei geriausios interaktyvių ryšių su investuotojais kategorijose, abiejose užimdama 3 vietą.

LESTO ir „Lietuvos dujoms“ skirtus apdovanojimus atsiėmė ESO valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Liudas Liutkevičius, kuris iki elektros ir dujų operatorių sujungimo vadovavo „Lietuvos dujoms“.

„Džiaugiamės, jog mūsų pastangos įvertintos apdovanojimais. Tai skatina mus tobulėti ir ieškoti naujų bendravimo su suinteresuotomis šalimis platformų, kurios suteiktų mums daugiau galimybių išsamiau ir patraukliau pateikti informaciją apie mūsų kasdienę veiklą.  Nors ESO veikia vos mėnesį, jau dabar jaučiame didelį investuotojų susidomėjimą. Todėl ir toliau laikysimės  aukščiausių skaidrumo ir sąžiningumo principų“, – sakė L. Liutkevičius.

Kasmetiniai „Nasdaq“ apdovanojimai rengiami 10 kartą, šio projekto tikslas – skatinti bendroves gerinti ryšius su investuotojais ir siekti aukščiausio informacijos atskleidimo standarto bei didžiausio skaidrumo. Bendrovės buvo vertinamos pagal daugiau nei 160 kriterijų, tarp jų – ryšių su investuotojais, geros valdymo praktikos ir priežiūros reikalavimų laikymosi ypač akcentuojant informacijos atskleidimo tikslumą.

ESO akcijos kotiruojamos „Nasdaq“ Vilnius Oficialiajame prekybos sąraše. Valstybės valdomas energetikos įmonių holdingas „Lietuvos energija“ valdo 94,98 proc. ESO akcijų, 5,02 proc. akcijų kotiruojama vertybinių popierių biržoje.

AB „Energijos skirstymo operatorius“ (trumpiau – ESO) veiklą pradėjo 2016 metų sausio 1 dieną, sujungus AB LESTO ir akcinę bendrovę „Lietuvos dujos“. ESO aptarnauja 1,6 mln. klientų visoje Lietuvoje.  Bendrovė priklauso valstybės valdomai įmonių grupei „Lietuvos energija“, vienai didžiausių energetikos įmonių grupių Baltijos šalyse.

Parašykite komentarą