Seimo Pirmininkė L. Graužinienė dalyvaus Šiaurės ir Baltijos valstybių parlamentų pirmininkų susitikime Ukrainoje

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė sausio 31 – vasario 4 d. dienomis dalyvaus NB8 – Šiaurės ir Baltijos valstybių (Suomijos, Švedijos, Danijos, Norvegijos, Islandijos, Lietuvos, Latvijos ir Estijos) parlamentų pirmininkų susitikime Kijeve (Ukraina).

Į kasmetinę NB8 valstybių konferenciją susirinkusių nacionalinių parlamentų vadovų programoje numatyti susitikimai su Ukrainos Prezidentu Petro Porošenko, Ukrainos Ministru Pirmininku Arsenijumi Jaceniuku, Ukrainos Aukščiausiosios Rados Pirmininku Volodymyru Groismanu.

NB8 susitikimo delegacijos garbės svečių teisėmis dalyvaus Ukrainos Aukščiausiosios Rados sesijos atidaryme, susitiks su deputatu, Prezidento specialiuoju įgaliotiniu Krymo klausimais Mustafa Džemilevu ir deputatu, Krymo totorių tautinio parlamento (Medžliso) pirmininku Refatu Čubarovu, taip pat su Aukščiausiosios Rados frakcijų seniūnais, Tarpfrakcinės sąjungos „Euro optimistai“ atstovais.

Vizito metu numatyti apsilankymai Ukrainos generalinėje prokuratūroje, Nacionaliniame kovos su korupcija biure (NABU), Šv. Mykolo (Michailo) Auksinių kupolų vienuolyne.

Po oficialios NB8 susitikimų programos Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė dar lankysis Dniepropetrovske, kur susitiks su miesto meru, valstybinės administracijos vadovu, O.Gončaro vardo nacionalinio universiteto dėstytojais ir studentais, apsilankys Dniepropetrovsko regioninėje klinikinėje ligoninėje.

NB8 (angl. Nordic Baltic Eight) yra aštuonios Šiaurės ir Baltijos valstybės: Danija, Estija, Islandija, Latvija, Lietuva, Norvegija, Suomija, Švedija, kurios nuo 1992 metų reguliariai bendradarbiauja įvairiose srityse ir politiniuose lygmenyse. Kiekvienas metais rotacijos principu NB8 bendradarbiavimą koordinuoja vis kita šalis: Lietuva koordinatoriumi buvo 2013 metais ir NB8 susitikimas vyko Lietuvoje, Estija – 2014 m. , Danija – 2015 m., o Latvija atsakinga už 2016 metų bendradarbiavimo koordinavimą.

 

 

Parašykite komentarą