Seime pristatoma paroda „neGalios nePaliesti“

Vasario 1–14 dienomis Lietuvos Respublikos Seime Labdaros ir paramos fondas „Algojimas“ pristato parodą „neGalios nePaliesti“.

Visuomenei pristatoma fotografijų paroda „neGalios nePaliesti“ – fondo „Algojimas“ veiklą reprezentuojantis projektas, kurio moto – visi mes vienodi. Joje bus galima išvysti 2010 metais fotografo Algimanto Aleksandravičiaus užfiksuotas akimirkas iš fotosesijų, kuriose dalyvavo negalią turintys vaikai ir žymūs Lietuvos šviesuoliai, tarp kurių primabalerina Eglė Špokaitė, muzikantas ir aktorius Andrius Mamontovas, režisierius Oskaras Koršunovas ir kiti.

„Visi esame vienodi ir tuo pačiu unikalūs – tiek sveikieji, tiek negalią turintieji, todėl, laukdami savo kasmetinio labdaros renginių ciklo „Ištiesk gerumui ranką“ kulminacijos, norime pakviesti visus į parodą, galbūt ne pirmą kartą, pasigėrėti šiais fotografijos šedevrais. Norime atkreipti visuomenės dėmesį į „kitokius“, į negalią turinčius vaikus, kurie ateina ir nenuplaunamu grožiu nušviečia daugelio Lietuvos šeimų gyvenimus. Juk mūsų šalyje auga apie trisdešimt tūkstančių, o kasdien įvairiausių formų negalia nustatoma 5–6 vaikams“, – teigia Labdaros ir paramos fondo „Algojimas“ vadovė Aušra Stančikienė.

Parodos pristatymą Seime globoja Lietuvos Respublikos Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkė Kristina Miškinienė.

Paroda veikia Seimo kanceliarijos Informacijos ir komunikacijos departamento Europos informacijos biure, Gedimino pr. 53, Vilniuje (Seimo III rūmai, 130 kab.).

Maloniai kviečiame aplankyti parodą.

Parašykite komentarą