Vilniaus universitetui – Koimbros grupės atstovų dėmesys

Vasario 1–2 d. Vilniaus universitete vieši prestižinių universitetų tinklo – Koimbros grupės – vykdomasis komitetas. Jo nariai susitiks su VU rektoriumi prof. Artūru Žukausku, vicerektoriumi prof. Rimantu Jankausku, studijų prorektore doc. Nijole Radavičiene, kitais universiteto atstovais.

Nuo šių metų sausio 1 d. VU oficialiai tapo šio tinklo nariu. Vizito metu vykdomasis komitetas aptars VU veiklos galimybes Koimbros grupėje, aplankys Jungtinį gyvybės mokslų centrą, Mokslinės komunikacijos ir informacijos centrą, neformaliai pabendraus su VU atstovais.

„Narystė Koimbros grupėje ir šios grupės vykdomojo komiteto vizitas parodo kryptingą universiteto veiklą siekiant būti vienoje gretoje su pirmaujančiais Europos universitetais ir suteikia galimybę su koordinatoriais tiesiogiai aptarti galimas bendradarbiavimo su prestižiniais Europos universitetais kryptis“, – teigia partnerystės prorektorė prof. Greta Drūteikienė.

Į Europos universitetų elitą VU pakviestas pernai birželį. Sprendimą vienbalsiai patvirtino Koimbros grupės narių generalinės asamblėjos Stambule dalyviai.

VU vienintelis Lietuvoje priklauso šiam prestižinių universitetų tinklui, o iš Baltijos šalių jo veikloje dalyvauja kartu su Tartu universitetu.

Koimbros grupė, įkurta 1986 m., vienija istoriškai pripažintus klasikinius aukšto tarptautinio standarto universitetus. Šiam tinklui priklauso 37 universitetai iš 22 Europos šalių. Tarp jų – ir į prestižinio QS reitingo pirmąjį šimtuką patenkantys universitetai: Švč. Trejybės koledžas (Trinity College), Edinburgo, Leideno, Upsalos, Luveno katalikiškasis (Université Catholique de Louvain), Groningeno, Orhuso, taip pat – Bolonijos, Barselonos, Prahos Karolio, Krokuvos Jogailaičių universitetai.

Ši grupė per savo narių akademinius ir kultūrinius ryšius siekia aukščiausios mokslo ir studijų kokybės, skatina tarptautiškumą, akademinį bendradarbiavimą, plėtoja paslaugas visuomenei. Grupė siekia daryti įtaką Europos mokslo ir studijų politikai, jos nariai remia vieni kitus, skleidžia gerąją patirtį ir įgyvendina bendrus projektus.

Parašykite komentarą