Algimanta Pabedinskienė: „Darbo biržos specialistas turi tapti efektyviu tarpininku, suvedančiu žmogų su darbdaviu“

Šiandien socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė, susitikusi su visų šalies teritorinių darbo biržų vadovais, išsakė pagrindinį darbo biržų tikslą – tapti ne registruojančia darbo netekusius žmones įstaiga, o produktyvia tarpininke tarp darbdavio ir bedarbio.

Ministrė ypatingą teritorinių darbo biržų vadovų dėmesį atkreipė į vieną iš pagrindinių šio tikslo įgyvendinimo  priemonių – darbuotojų motyvacijos ir kvalifikacijos didinimą darbe, taip pat kokybiškų techninių galimybių darbe užtikrinimą.

„Turi būti bendros strateginės gairės, skirtos visų teritorinių šalies darbo biržų personalo motyvavimui bei edukacinėms programoms, kad darbuotojai būtų ne pasyvūs stebėtojai, o aktyviai dalyvautų įdarbinimo procese, geriausiai užtikrintų svarbiausius klientų poreikius“, – teigia  A. Pabedinskienė.

Posėdyje akcentuota, jog Lietuvoje nedarbas šiuo metu siekia 8,4 proc., tačiau ir toliau tęsiami projektai nedarbo mažinimui tikslinėse grupėse – vyresnieji bedarbiai, jaunimas, ilgalaikiai bedarbiai.

Taip pat posėdyje aptartos  dviejų naujų projektų – „Atrask save“ ir „Naujas startas“ – galimybės, kur ypatingas dėmesys skiriamas niekur nesimokančiam  ir nedirbančiam 15–29 metų jaunimui ir jam teikiamų paslaugų kokybei. Šie jaunuoliai bus skatinami dalyvauti savanoriškoje veikloje, jiems bus padedama įgyti asmeninių, socialinių, profesinių kompetencijų, pasirengti sugrįžti į švietimo sistemą ar integruotis į darbo rinką. Neaktyviam jaunimui bus teikiamos socialinės, pedagoginės, psichologinės ir motyvavimo paslaugos su jaunimu dirbančiose organizacijose, o motyvuotiems jaunuoliams bus suteikiami trūkstami gebėjimai ir kompetencijos. Abiem projektams įgyvendinti iki 2018 m. skirta daugiau nei 60 mln. eurų.

Ministrė A. Pabedinskienė išklausė ir teritorinių darbo biržų vadovų atsiliepimų siekiant efektyvesnės neįgaliųjų integracijos į darbo rinką, taip pat patirtį ir siūlymus įtraukiant pabėgėlius į šalies darbo rinką, efektyvų bedarbių įtraukimą į viešųjų darbų  programas, galimybes dalyvauti rengiant Europos socialinio fondo projektus.

Ryšių su visuomene skyrius, tel. (8 5) 266 8191, 266 8166.

Parašykite komentarą