Įmonių grupės „Narbutas“ pardavimai ūgtelėjo 17 procentų

2015 metais įmonių grupės „Narbutas”, gaminančios ergonomiškus biuro baldus, pardavimai siekė 27,15 mln. eurų. Tai yra 17 proc. daugiau nei 2014 metais, kuomet įmonių grupė pardavė produkcijos už 23,3 mln. eurų.

„Nepaisant besitęsiančių neramumų kaimyninėje Rusijos rinkoje, įmonių grupei metai buvo ypač sėkmingi. Išlaikėme nepriklausomybę nuo didžiojo kaimyno ir sėkmingai vystėme eksportą Vakarų ir Centrinės Europos kryptimis, įžengėme į egzotiškas, daug potencialo turinčias rytų rinkas”, – sako įmonių grupės „Narbutas” pardavimų vadovė Lietuvoje Ingrida Paužienė.

Praėjusiais metais įmonių grupė „Narbutas” savo pozicijas ypač sustiprino Prancūzijoje – čia biuro įrangos pardavimai išaugo beveik tris kartus. Taip pat pardavimai sparčiai augo Beniliukse, Centrinės Europos regione. Visgi didžiausia eksporto rinka 2015 metais išliko Jungtinė Karalystė, kur „Narbutas” atidarė ir naują ekspoziciją Londone. Tarp naujų eksporto rinkų I. Paužienė įvardina Vokietiją, Jungtinius Arabų Emyratus, Saudo Arabiją, Izraelį.

Šiais metais į naujas gamybos priemones planuojama investuoti apie 2 mln. eurų. Tarp įmonės planų – ir dalyvavimas vienoje didžiausių biuro baldų parodų Europoje „Orgatec”, kur įmonių grupė pristatys savo produkciją.

Planuojama, kad šiais metais įmonių grupės pardavimai turėtų augti ketvirtadaliu.

Įmonių grupė „Narbutas” skaičiuoja daugiau kaip 20 metų biuro baldų gamybos ir pardavimo istoriją. „Narbutas” gamykla veikia Ukmergėje, joje dirba 324 darbuotojai. Tarp įmonės klientų Lietuvoje – sėkmingos lietuviško ir užsienio kapitalo įmonės: SEB bankas, „Danske Bank”, „Intermedix”, „Girteka”, „Sanitex”, „Klaipėdos nafta” ir kiti.

Parašykite komentarą