Parodos „Studijos 2016“ ir CERN ekspozicijos SPAUDOS KONFERENCIJA

Renginio tipas: Spaudos konferencija
Renginio data: 2016-02-04, ketvirtadienis
Renginio pradžia: 09:15
Renginio vieta: Lietuvos parodų ir kongresų centras „Litexpo”

Šį ketvirtadienį, vasario 4 d. prasideda 14-oji tarptautinė mokymosi, žinių ir karjeros planavimo paroda “Studijos 2016“. Keturiolika  metų organizuojama paroda siekia supažindinti su studijomis Lietuvoje ir užsienyje, su reikalingiausiomis ir naujausiomis profesijomis, su karjeros ir verslo perspektyvomis, su stažuotėmis ir savanoryste.

Parodos tikslas sukurti kūrybišką ir dinamišką erdvę, kuri būtų įdomi jauniems žmonėms, padėtų lengviau apsispręsti ką rinktis ir nebijoti netradicinių kelių. Lankytojų čia laukia ne tik išsami infomacija, bet ir konsultacijos su mokymo įstaigų specialistais, su karjeros specialistais, psichologais, jau studijuojančiųjų nuomonės ir praktiški patarimai, diskusijos, seminarai, paskaitos. Su jaunimu parodoje susitiks populiarūs ir žinomi žmonės, kurių patirtis ir nuomonė ypač domina dar tik besirenkančius savo ateitį moksleivius. Gyvai susitikti ir rūpimus klausimus užduoti parodoje bus galima Andriui Tapinui, Beatai Tiškevič, Justinui Jankevičiui, Vaidui Baumilai, Sauliui Urbonavičiui-Samui ir daugeliui kitų.

Šiemet akcentuojamoji parodos tema – „Sprendimą priimi ne vienas“, todėl didelis dėmesys bus skiriamas tėvų bei mokytojų auditorijai. Pirmą kartą parodoje vyks tarptautinė konferencija mokytojams, specialūs renginiai tėvams. Specialistai dalinsis žiniomis apie tai,  kaip motyvuoti vaiką mokytis, kaip padėti jam surasti savo kelią.

Naujiena ne tik šioje parodoje, bet ir Lietuvoje – didžiausios pasaulyje branduolinių mokslinių tyrimų organizacijos CERN unikali ekspozicija. Ši ekspozicija iš Šveicarijos į Lietuvą atkeliauja pirmą kartą.

Apie parodą „Studijos“ ir CERN ekspoziciją, apie mokymosi ir studijų naujienas Lietuvoje žiniasklaidos atstovai plačiau bus supažindinti spaudos konferencijoje, kuri rengiama pirmąją parodos dieną – vasario 4-ąją, ketvirtadienį, 9.15 val. Lietuvos parodų ir kongresų centro LITEXPO 5.2 konferencijų salėje.

CERN ekspoziciją pristatys jos iniciatorius – Lietuvos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Šveicarijoje, nuolatinis Lietuvos Respublikos atstovas prie Jungtinių Tautų ir kitų tarptautinių organizacijų Ženevoje Rytis Paulauskas.

Po spaudos konferencijos 10.00 val. LITEXPO 5.1. konferencijų salėje vyks parodos oficialus atidarymas.

Maloniai kviečiame dalyvauti. Žiniasklaidos atstovai įleidžiami su savo darbo pažymėjimais.

 

Parašykite komentarą