Ant Šeškinės daugiafunkcio stadiono projekto krenta korupcijos šešėlis

Remigijaus Šimašiaus pakoreguotame Šeškinės daugiafunkcio stadiono projekte – trečdalyje teritorijos numatyta gyvenamoji statyba. Sostinės valdančioji dauguma neaiškino, kodėl pilnai valstybės finansuojamą projektą prireikė išplėsti ir papildyti gyvenamąja statyba.

“Projekto finansavimui jau numatyti daugiau nei 105 milijonai Eurų, už šias lėšas pakanka pastatyti stadioną, sutvarkyti infrastruktūrą, įrengti darželį. Taip pat, valdydamas šį statinį, investuotojas galės užsidirbti iš renginių organizavimo. Jeigu investuotojas centrą statytų savo lėšomis – būtų aišku, kodėl reikalinga tokia statybą, bet dabar – tai nesuvokiama”, – sakė Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Zuokas.

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius, teikdamas pakoreguotą daugiafunkcio centro statybos projektą, netgi bandė nuo Tarybos narių nuslėpti planus čia statyti gyvenamuosius namus – projekto sprendimo pavadinimas, kuris buvo teikiamas, pakeistas ir neatitiko turinio.

Artūras Zuokas priminė, kad nacionalinio stadiono projektas jau buvo parengtas, kartu su Vyriausybe buvo suderintos projekto lėšos, tačiau, pasikeitus valdančiajai daugumai sostinės taryboje – projektas sustabdytas ir dabar jau teikiamas pakoreguotas.

“Būnant Vilniaus meru kartu su komanda siekėme, kad ne vieną dešimtmetį merdėjęs projektas pagaliau pajudėtų, tuo buvo suinteresuota tiek Vyriausybė, tiek tuometinė sostinės valdžia. Dabar pradeda atrodyti, kad kažkokiuose užkulisiniuose susitarimuose bandoma šį projektą paversti išskirtinai komerciniu ir paminti viešąjį interesą”, – sakė Artūras Zuokas.

Politikas yra įsitikinęs, kad teisėsaugos institucijos turėtų detaliai išnagrinėti visą šią situaciją, kadangi jokiose šiai dienai galiojančiuose dokumentuose šalia daugiafunkcinio stadiono neleidžiama jokia gyvenamoji statyba.

„Nuo pat pradžių šitas paruoštas projektas neatitinka sostinės dokumentų – nei bendrajame, nei detaliajame plane šioje vietoje gyvenamoji statyba neleidžiama. Nereikia pamiršti ir to, kad pastačius čia 1500 butų reikės daugiau automobilių statymo vietų, be to, bus privalomas gatvės platimas – jau dabar važiuojant Ozo gatve formuojasi spūstys”, – pridūrė jis.

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos posėdyje atnaujintas Šeškinės daugiafunkcio centro projektas buvo patvirtintas. Į opozicijos prašymus neleisti statyti gyvenamųjų pastatų šioje teritorijoje buvo neatsižvelgta.

Parašykite komentarą