Lietuva nuskynė laurus paslaugų centrų apdovanojimuose

Varšuvoje vykusiuose Vidurio ir Rytų Europos paslaugų centrų apdovanojimuose Lietuvos atstovai laimėjo 5 prizus. Vilnius gavo pagrindinį prizą ir buvo pripažintas dinamiškiausiai besivystančiu paslaugų centrų miestu regione, Kaunas paskelbtas geriausiu augančiu miestu, „Danske Group IT Lietuva“ atiteko geriausio darbdavio prizas, o „Nasdaq Vilnius Services“ apdovanotas kaip unikaliausių paslaugų teikėjas ir geriausias naujas paslaugų centras regione.

Lenkijos verslo informacijos portalo „Biznes Polska“ organizuojamuose apdovanojimuose Lietuva buvo nominuota 15 kategorijų. Įvairiose kategorijose buvo nominuoti Vilnius ir Kaunas bei 8 Lietuvoje veikiantys paslaugų centrai: „Barclays“, „Danske Bank“, „Intermedix“, „CSC Baltic“, „NFQ“, „Nasdaq“, „Western Union“, „AIG Europe“.

„Metai iš metų Lietuvoje augantis paslaugų centrų klasteris užsiėmė puikias pozicijas ir neabejojama, kad artimiausiu metu augs dar labiau. Juolab kad rinkoje yra patirties ir reikalingų kompetencijų turinčių specialistų, kurių nebuvo, kai kūrėsi pirmieji paslaugų centrai. Artimiausiu metu tikimės rimtesnio proveržio Kaune, turinčiame pakankamai potencialo sukurti palankią investicinę aplinką šio tipo investuotojams“, – teigia užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas.

Geriausiu miestu kurtis paslaugų centrams išrinkto Vilniaus meras Remigijus Šimašius pastebi, kad šis įvertinimas – pastangų kurti verslui patrauklų miestą rezultatas.

„Labai didžiuojuosi šiuo įvertinimu, nes Vilnius demonstruoja fantastišką augimą ir turi daug galimybių nurungti daugelį kitų Vidurio ir Rytų Europos miestų. Daug dirbame, kad mūsų miestas būtų patrauklus čia besikuriančiam verslui – Vilniuje daug gabių ir darbščių žmonių, čia patogu ir jauku gyventi. Todėl net neabejoju, kad Vilniuje šiemet įsikurs dar daugiau tarptautinių investuotojų“, – sako Vilniaus meras R. Šimašius.

Ūkio ministro Evaldo Gusto teigimu, geriausių darbdavių rinkimus nuolat laimintys paslaugų centrai yra svarbūs ne tik ekonominiu, bet ir socialiniu požiūriu.

„Jau ne vienerius metus paslaugų centrai laimi geriausių darbdavių rinkimus, o tai reiškia, kad sukuria puikias sąlygas darbuotojams. Tai nemažiau svarbu nei ekonominis indėlis į biudžetą. Be to, Lietuvoje veikiantys paslaugų centrai yra socialiai atsakingos organizacijos, besirūpinančios ne tik savo darbuotojais, bet ir universitetų, aukštųjų mokyklų bendruomenėmis“, – sakė ūkio ministras Evaldas Gustas.

Pernai metais „Investuok Lietuvoje“ pritraukė 9 paslaugų centrų investicinius projektus, kurie per trejus metus planuoja sukurti daugiau nei 1500 naujų darbo vietų.

Parašykite komentarą