Ramūnas Karbauskis: valdžios stabilumą užtikrintų tik neeiliniai Seimo rinkimai arba nepartiniai ministrai-profesionalai

Prasidėjus diskusijoms apie galimą Žemės ūkio ir Aplinkos ministrų atsistatydinimą bei mažumos Vyriausybę, siūlau svarstyti kitą valstybės valdžios stabilumo užtikrinimo scenarijų.

Dabartinės Vyriausybės darbas daugumoje ar mažumoje teigiamų permainų į šalies gyvenimą neatneš. Didėjanti emigracija yra geriausias indikatorius, jog dabartinė valdanti dauguma neturi jokios vizijos, kaip mažinti skurdą ir didinti žmonių pajamas. Korupcijos skandalai rodo, jog susitelkta ties visai kitais reikalais.

Mano nuomone, sprendimai yra du – išankstiniai Seimo rinkimai, kas padėtų greičiau išeiti iš susiklosčiusios situacijos, arba leisti šiai, visiškai susikompromitavusiai, valdančiai daugumai sulaukti rudenį vyksiančių Seimo rinkimų. Antruoju variantu reikėtų kardinaliai valyti Vyriausybę nuo korupcijos šešėliu susitepusių ministrų, paskiriant nepriekaištingos reputacijos ministrus, nebeatsižvelgiant į valdančios koalicijos kvotas ir partiškumą.

Labai geras pavyzdys ir teisingas sprendimas buvo Vidaus reikalų ministru skirti Saulių Skvernelį, vertinant jo profesionalumą ir nekreipiant dėmesio, jog jis nėra jokios partijos narys.

Ramūnas Karbauskis 868255688

Parašykite komentarą